Πρόεδρος τουρκικής Βουλής: Όνειρο για τη Σουηδία η ένταξη στο ΝΑΤΟ – Να κάνει αυτά που της ζητάμε

Πρόεδρος τουρκικής Βουλής: Όνειρο για τη Σουηδία η ένταξη στο ΝΑΤΟ – Να κάνει αυτά που της ζητάμε

Κλειστή εξακολουθεί να κρατά η Τουρκία την πόρτα του ΝΑΤΟ για τη Σουηδία με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, να κάνει λόγο για απραγματοποίητο όνειρο της Στοκχόλμης, όσο αρνείται να ικανοποιήσει τις αξιώσεις της Τουρκίας.,

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Milliyet o Νουμάν Κουρτουλμούς τόνισε ότι γεγονότα, όπως το πρόσφατο κάψιμο αντιτύπου του Κορανίου έξω από το Μεγάλο Τέμενος της Στοκχόλμης «δεν κάνουν καλό ούτε στη Σουηδία, μια χώρα που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων που έχουν γίνει Σουηδοί πολίτες.  Αλλά αποδεικνύουν ότι όλα αυτά που λένε είναι αναληθή με απάνθρωπες, φασιστικές και αντιμουσουλμανικές ενέργειες».

Κουρτουλμούς: «Η Σουηδία να κάνει αυτά που της αναλογούν»

Ο πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι στην Άγκυρα «δεν είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η Σουηδία πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει την τρομοκρατία, να προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας. Βλέπουμε ότι δεν τα παρατάει σε κανένα από αυτά.  Η Φινλανδία έκανε ένα βήμα και η Τουρκία εκπλήρωσε τις ευθύνες της σχετικά με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Αλλά μόνο και μόνο επειδή το κάναμε με στη Φινλανδία δεν σημαίνει ότι θα πούμε ότι θα συμβεί το ίδιο και με τη Σουηδία. Η Σουηδία πρέπει να κάνει αυτά που της αναλογούν, να αποτρέψει αυτές τις προκλητικές ενέργειες, να εκδώσει τους αρχηγούς των εχθρικών προς την Τουρκία τρομοκρατικών οργανώσεων».

Και συνέχισε αναφερόμενος στην τριμερή συμφωνία Τουρκίας, Φινλανδίας και Σουηδίας: «Αφήνουν το έδαφος για προκλητικές ενέργειες και μετά λένε “δώστε έγκριση για ένταξη στο ΝΑΤΟ”. Λυπάμαι, αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που τηρεί το λόγο της, ό,τι έχει υποσχεθεί το εκπληρώνει. Θέλει , όμως κι οι απέναντί μας να τηρούν αντρίκια το λόγο τους.  Για μια Σουηδία, που δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις της, το να περιμένει την ένταξη στο ΝΑΤΟ στην τρέχουσα κατάστασή της παραμένει ένα όνειρο».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ