Προκλητικός ο Ερντογάν: Η Ελλάδα να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου - Θα πω κατάμουτρα στον κ. Μητσοτάκη: «που το πάτε με τους εξοπλισμούς;»

Προκλητικός ο Ερντογάν: Η Ελλάδα να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου - Θα πω κατάμουτρα στον κ. Μητσοτάκη: «που το πάτε με τους εξοπλισμούς;»

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τους εξοπλισμούς στο Αιγαίο υποστηρίζοντας ότι «προσπαθούμε να μειώσουμε τις εχθροπραξίες, όχι να τις αυξήσουμε».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν, που ήταν το δεύτερο ταξίδι του μετά την επανεκλογή του, ο πρόεδρος της Τουρκίας ρωτήθηκε αν θα υπάρξει προσέγγιση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Τότε αναφέρθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Θα του πω κατάμουτρα: που το πάτε με τους εξοπλισμούς; Θα πούμε στον κύριο πρωθυπουργό: που το πάτε με τους εξοπλισμούς; Η Αμερική σου δίνει συνέχεια όπλα. Στα δίνει δωρεάν ή τα αγοράζεις; Εμείς, θέλουμε να μειώσουμε τους εχθρούς και όχι να τους αυξήσουμε. Αυτή είναι η Τουρκία και αυτός ο Ερντογάν».

Στη συνέχεια ο Ερντογάν είπε ότι του τηλεφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον συγχαρεί και ειπώθηκε ότι υπάρχει μια πρόθεση για συνάντηση.

«Πρέπει να αναγνωρίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του ψευδοκράτους»

Aναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνομιλιών για την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η νέα ελληνοκυπριακή κυβέρνηση κινείται σε «πιο ειρηνική ατμόσφαιρα», αλλά πρέπει να αναγνωρίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του ψευδοκράτους.
«Εξετάσαμε τα βήματα που κάναμε και θα κάνουμε για να γίνει η περιοχή πόλος έλξης στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο. Καθώς οικοδομούμε τον αιώνα της Τουρκίας, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, το κύριο στοιχείο του νησιού, θα συνεχίσει να είναι η προτεραιότητά μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία βρίσκεται στην ίδια απόσταση τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση», διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «μέλημά μας είναι να είμαστε μαζί με όλες τις χώρες του κόσμου, με την ίδια κατανόηση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ