Qatargate: Ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα άσκησε έφεση για την απόφαση παράτασης της κράτησής του
Φωτογραφία: Flickr

Qatargate: Ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα άσκησε έφεση για την απόφαση παράτασης της κράτησής του

Ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα άσκησε έφεση κατά της απόφασης των δικαστικών Αρχών των Βρυξελλών, που εκδόθηκε την Πέμπτη, για παράταση της προληπτικής κράτησής του κατά ένα μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δικηγόρος του.

Ο Ταλαμάνκα βρέθηκε χθες ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για το Qatargate μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους αποφασίστηκε οι δύο άνδρες να παραμείνουν προφυλακισμένοι για διάστημα ενός μήνα.

Τους δόθηκε, μάλιστα, το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, ώστε να εμφανιστούν ενώπιον του Εφετείου Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Τη δυνατότητα αυτή αξιοποίησε, λοιπόν, ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα.

Ο Ταλαμάνκα συνελήφθη πρώτος μαζί με τους Καϊλή, Τζόρτζι, Παντσέρι

Ο λομπίστας των Βρυξελλών, ο οποίος είναι ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους στην έρευνα για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, μαζό με την Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και τον πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα συνελήφθησαν ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο συνδικαλιστής Λούκα Βισεντίνι, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ανάκριση.

Αυτές οι συλλήψεις αποτελούν μέρος της έρευνας που διεξάγει η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου για τις προσπάθειες του Κατάρ να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σκάνδαλο που στην πορεία ονομάστηκε Qatargate.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ