Qatargate: «Ο δικαστής δέχτηκε επίπληξη από έναν ελεύθερο μασόνο», δηλώνει η Εύα Καϊλή

Qatargate: «Ο δικαστής δέχτηκε επίπληξη από έναν ελεύθερο μασόνο», δηλώνει η Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλήσήμερα ήταν καυστική σε ανάρτησή της στο twitter: «Ο δικαστής δέχτηκε επίπληξη από έναν ελεύθερο μασόνο στο Qatargate: "Έκανε πάρα πολλά για να καλύψει την Αρένα". Η ουδετερότητα ενός δικαστή είναι πολύ σημαντική, όπως και η εικόνα της αμεροληψίας του» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι της Εύας Καΐλή είχαν εκφράσει απορία για το πρόσωπο της Μαρία Αρένα, της ευρωβουλευτή που «βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών», μετά την πληροφορία ότι ο γιος της και ο γιος του ανακριτή που παραιτήθηκε από την υπόθεση Qatargate «εμπλέκονται σε εταιρεία ιατρικής κάνναβης».

«Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο γιος του ανακριτή και ο γιος της Μαρία Αρένα εμπλέκονται σε μια εταιρεία ιατρικής κάνναβης!» είχαν πει χαρακτηριστικά σε κοινή τους δήλωση σημειώνοντας πως προκαλεί ερωτήματα πως η Μαρία Αρένα δεν ανακρίθηκε ποτέ από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε προαναγγελθεί και από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, πως η Εύα Καϊλή προσέφυγε τελικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε αναφέρει προ 20ημέρου πως η προσφυγή στο Ευρωκοινοβούλιο θα γίνει τον Ιούνιο και προ ημερών εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από τους δικηγόρους της Εύας Καϊλή, της οποίας το όνομα ενεπλάκη στην περιβόητη υπόθεση που αποκαλείται Qatargate.

«Η κα Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για την παραβίαση της κοινοβουλευτικής της ασυλίας διότι παρακολουθείτο από τις μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή PEGA, η οποία θεσμικώς ερευνούσε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις κινήσεις των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφεραν προ ημερών σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Εύας ΚαΪλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Προ 20μέρου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε προϊδεάσει αναφέροντας: «Η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας ειδικά δε στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο συνεπάγεται πολύ σοβαρές συνέπειες, μπορεί να ”τιναχθεί” στον αέρα ολόκληρη δικογραφία. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην κ. Καϊλή γιατί παραβιάστηκε το δικαίωμα αυτό της κ. Καϊλή, και στις επόμενες μέρες θα γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της».

«Υπάρχουν δυο μορφές παραβίασης της βουλευτικής ασυλίας. Μέσα από τη δικογραφία παρατηρήθηκε από τους Βέλγους συνάδελφους αλλά και από μένα ότι ενώ ακόμα δεν είχε υπάρξει το γεγονός αυτό με τη βαλίτσα, την παρακολουθούσαν μέσα στο Κοινοβούλιο της Ευρωβουλής, αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν στοιχεία ότι παρακολουθείτο η Εύα Καϊλή πριν αρθεί η ασυλία της και αυτό δημιουργεί τεράστιο νομικό θέμα για τις επόμενες», πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Εάν γίνει δεκτή η προσφυγή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ακυρώνεται η προδικασία και ξεκινάει από την αρχή» ανέφερε ακόμα και πρόσθεσε πως δεν ήταν εν γνώσει του Ευρωκοινοβουλίου ότι παρακολουθείτο η Εύα Καϊλή από τις βελγικές αρχές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ