Ρωσία: Πρώτη δήλωση Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner -«Συνεχίζουμε τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία»-

Ρωσία: Πρώτη δήλωση Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner -«Συνεχίζουμε τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία»-

Στήριξη στη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας φάνηκε να παρέχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν με σχόλιά του που βιντεοσκοπήθηκαν πριν την ανταρσία της Wagner του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αλλά δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είναι σε διαρκή επαφή με τους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» θα εκπληρωθούν. Ο Πούτιν είπε μάλιστα ότι ξεκινά και τελειώνει τη μέρα του έχοντας διαρκώς στο μυαλό του ως προτεραιότητα την «επιχείριση» στην Ουκρανία.

«Λοιπόν, φυσικά, δίνω πρωταρχική προσοχή. Η μέρα αρχίζει και τελειώνει με αυτό», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για συναντήσεις, και συναντήσεις, και τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις.

Η «πορεία της δικαιοσύνης» του Πριγκόζιν είχε, κατά δήλωσή του, ως στόχο την εκπαραθύρωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, εναντίον του οποίου καταφέρεται εδώ και αρκετό διάστημα. Νωρίτερα στρατιωτικοί αναλυτές διερωτόντουσαν κατά πόσον ο Σοϊγκού θα παραμείνει στο πόστο μετά τη συμφωνία με τη Wagner για τον τερματισμό της ανταρσίας.

O Πούτιν θα προεδρεύσει την ερχόμενη εβδομάδα τακτικής συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ