Πάνω από 15 νεκροί και μεγάλες ζημιές από τα 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία -155 σεισμοί σε 24 ώρες [βίντεο]

Πάνω από 15 νεκροί και μεγάλες ζημιές από τα 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία -155 σεισμοί σε 24 ώρες [βίντεο]

Πάνω από 15 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί μετά τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία, ενώ αμέτρητα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Η προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες με τοπικές αρχές πληροφορίες του CNN οι νεκροί από τον σεισμό ξεπερνούν τους 15. Οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες.

Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι 45.000 σπίτια στην περιοχή Ισικάουα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Στην περιοχή Γουαγίμα περισσότερα από 100 σπίτια και καταστήματα κάηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε μετά τον σεισμό. Η φωτιά ως τις 4:30 ώρα Ελλάδος έκαιγε ακόμη.

Νωρίτερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα επιβεβαίωσε ότι ο σεισμός προκάλεσε «πολλά θύματα» και μεγάλες υλικές ζημιές.

«Επιβεβαιώθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές» καθώς και «πολυάριθμα θύματα», αφού «κτίρια κατέρρευσαν και (εκδηλώθηκαν) πυρκαγιές», δήλωσε ο κ. Κισίντα. «Θα χρειαστεί να τρέξουμε για να σωθούν ζωές», πρόσθεσε.

Πολλοί δρόμοι υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με καταγραφή από αέρως, τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι δύσκολη η πρόσβαση στο βόρειο άκρο της χερσονήσου Νότο. Αφού ήρθε η προειδοποίηση για τσουνάμι, οι αρχές θα προσπαθήσουν να φθάσουν στις περιοχές που έχουν αποκοπεί διά θαλάσσης, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κισίντα, περίπου 1.000 μέλη των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων αναπτύχθηκαν ήδη σε σεισμόπληκτες περιοχές και διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

155 σεισμοί σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η κεντρική Ιαπωνία επλήγη από 155 σεισμικές δονήσεις από χθες Δευτέρα στις 09:00 ώρα Ελλάδας ως σήμερα στις 02:00 ώρα Ελλάδας.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους σεισμούς είχαν ισχύ ανώτερη των 3,0 βαθμών. Έξι νέες ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές σήμερα.

Ηρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο κίνδυνος να πλήξει τσουνάμι την Ιαπωνία, ειδικά τον νομό Ισικάουα, θεωρείται πλέον ότι πέρασε και όλες οι προειδοποιήσεις για αυτό αίρονται επίσημα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της χώρας της Ασίας και μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Νωρίτερα χθες κύματα ύψους 1,2 μέτρων έπληξαν τις δυτικές ακτές της Ιαπωνίας.

 

ΒΊΝΤΕΟ ΣΟΚ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΌ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΊΑΣ

Δρόμοι άνοιξαν, πεζοδρόμια φούσκωσαν:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ