Στέψη βασιλιά Καρόλου: Θα δώσουν το «παρών» Άννα Μαρία και Παύλος - Ο λόγος της απουσίας της Μαρί Σαντάλ

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Θα δώσουν το «παρών» Άννα Μαρία και Παύλος - Ο λόγος της απουσίας της Μαρί Σαντάλ

Πλησιάζει η 6 Μαΐου, όπου στο Γουέστμινστερ θα λάβει χώρα η στέψη του βασιλικά Καρόλου με κάθε τιμή. Εκτός από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας θα δώσουν το «παρών» και πολλά άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης ενώ οι άλλοι καλεσμένοι θα είναι περίπου 2.000 στον αριθμό.

Στη στέψη θα δώσουν το «παρών» και μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία και ο πρωτότοκος γιος τους, Παύλος Γλύξμπουργκ είναι καλεσμένοι. Ωστόσο, θα απουσιάζει η Μαρί Σαντάλ, καθώς οι προσκλήσεις είναι αυστηρά προσωπικές και σχετικά λίγες.

Όπως είναι γνωστό την πρώην ελληνική βασιλική οικογένεια και την βρετανική βασιλική οικογένεια συνδέουν δεσμοί αίματος και φιλίας. Ο Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους νονούς του Γουίλιαμ και το ζευγάρι Κωνσταντίνος-Αννα Μαρία ήταν ένα από τα φιλικά ζευγάρια του Καρόλου και της Καμίλα. Εκπρόσωποι της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας έχουν λάβει πρόσκληση σε όλους τους βασιλικούς γάμους και παρεβρέθηκαν και στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην κηδεία του Κωνσταντίνου τη βρετανική βασιλική οικογένεια εκπροσώπησε η πριγκίπισσα Άννα, ενώ δική του εκπρόσωπο έστειλε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Με ελληνική μουσική η στέψη του βασιλιά Καρόλου

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα έχει και ελληνικό χρώμα, με τον βασιλικό να τιμά και την ελληνική καταγωγή του πατέρα του αλλά και το δικό του σεβασμό στην ορθοδοξία. Ζήτησε λοιπόν ελληνορθόδοξη μουσική για τη στέψη του και κατόπιν αιτήματος του ίδιου του Βασιλιά, το Σύνολο Βυζαντινών Ψαλμών (Byzantine Chant Ensemble) θα εκτελέσει ελληνική ορθόδοξη μουσική κατά τη διάρκεια της τελετής.

Μέλη του συνόλου, που δημιουργήθηκε από τον ελληνικής καταγωγής Δρ. Αλέξανδρο Λίγκα (ιδρυτή και διευθυντή του διεθνούς φήμης φωνητικού συνόλου Cappella Romana), έχουν υπηρετήσει ως ιεροψάλτες σε καθεδρικούς ναούς και ενορίες, ως δάσκαλοι της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και σε επαγγελματικές χορωδίες όπως η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν ότι η μουσική στη στέψη του νέου μονάρχη θα περιλαμβάνει έναν νέο Ύμνο Στέψης (Coronation Anthem) από τον Andrew Lloyd Webber και έντεκα ακόμη κομμάτια που παραγγέλθηκαν προσωπικά από τον Βασιλιά Κάρολο, σε παγκοσμίου φήμης Βρετανούς συνθέτες.

Επίσης θα περιλαμβάνεται και ένα Εμβατήριο Στέψης (Coronation March) από τον Σκωτσέζο συνθέτη, Patrick Doyle.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ