Συναγερμός ξανά στη Γαλλία: Εκκένωση των αεροδρομίων σε Ναντ, Μπορντώ, Μονπελιέ και Λιλ, μετά από απειλή για βόμβα

Συναγερμός ξανά στη Γαλλία: Εκκένωση των αεροδρομίων σε Ναντ, Μπορντώ, Μονπελιέ και Λιλ, μετά από απειλή για βόμβα

Νέος συναγερμός για βόμβες σε αεροδρόμια σήμανε και πάλι στη Γαλλία, με τις Αρχές να εκκενώνουν τους αερολιμένες στο Μονπελιέ, στη Νάντη, στο Μπορντό, στη Λιλ και στο Beauvais κοντά στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει στην πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter) ο νομάρχης της περιφέρειας Hérault, η αστυνομία έχει σπεύσει στο αεροδρόμιο του Μονπελιέ «για να καθορίσει μια περίμετρο ασφαλείας». Στο σημείο σπεύδουν και πυροτεχνουργοί «για να αρθούν οι αμφιβολίες».

Τηλεφώνημα για βόμβα και στη Λιλ, μετά την προσγείωση Μακρόν

Στο αεροδρόμιο Lille-Lesquin της Λιλ η εκκένωση ξεκίνησε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα και επηρέασε περί τους 300 επιβάτες. Μάλιστα, στο εν λόγω αεροδρόμιο βρισκόταν εκείνη την ώρα και το αεροπλάνο του Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο είχε προσγειωθεί νωρίτερα, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος παρευρέθη στην κηδεία στην Αράς του Ντομινίκ Μπερνάρ, του δασκάλου που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν ριζοσπαστικοποιημένο πρώην μαθητή του.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι και η σταδιακή επαναλειτουργία του βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η επιχείρηση άρσης αμφιβολιών που πραγματοποιήθηκε από τις κρατικές υπηρεσίες ολοκληρώθηκε στις 11:50 π.μ. και επέτρεψε στους υπαλλήλους και στους επιβάτες να επιστρέψουν σταδιακά στον τερματικό σταθμό. Η κυκλοφορία θα είναι σε θέση να αποκατασταθεί», ανέφεραν και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Nantes Atlantique, στη Νάντη.

Ανάλογες απειλές για βόμβες είχαν προκαλέσει χθες την εκκένωση δεκαπέντε αεροδρομίων σε ολόκληρη τη Γαλλία. «Αυτοί οι ψευδείς συναγερμοί δεν είναι άσχημα αστεία. Είναι εγκλήματα. Oι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν», αντέδρασε ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, στο «X» (πρώην Twitter).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Ερίκ Ντιπόν Μορετί, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «μικρές μαριονέτες» αυτούς που κρύβονται πίσω από τους ψευδείς συναγερμούς και προειδοποίησε ότι θα «βρεθούν» και θα «τιμωρηθούν».

Συναγερμός για ύποπτες βαλίτσες και σε σχολείο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το France 3, περίπου 500 μαθητές ενός σχολείου στο Χεμ, του Collège Raymond Devos, έχουν περιοριστεί στους χώρους του μετά την ανακάλυψη δύο ύποπτων βαλιτσών. Στο σημείο αναμένονται ειδικοί πυροτεχνουργοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ