Συναγερμός στη Γαλλία: Εκκενώθηκαν αεροδρόμια μετά από απειλές για βόμβα

Συναγερμός στη Γαλλία: Εκκενώθηκαν αεροδρόμια μετά από απειλές για βόμβα

Συναγερμός σήμανε σε 6 αεροδρόμια της Γαλλίας μετά απειλές για τοποθέτηση βόμβας. Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Λιλ, του Μπρον, της Νίκαιας, της Νάντης, της Τουλούζης και του Μποβέ, το οποίο είναι κοντά στο Παρίσι.

Αμέσως απαγορεύτηκαν οι απογειώσεις αεροσκαφών από τα εν λόγω αεροδρόμια, σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Για τα αεροσκάφη που προσγειώνονταν, οι επιβάτες είτε αποβιβάζονταν στο τέλος του διαδρόμου, αλλά δεν γινόταν μεταφορά τους στον εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου, είτε περέμεναν εντός των αεροσκαφών.

Στο αεροδρόμιο Lille-Lesquin, ο συναγερμός τέθηκε σε ισχύ μετά από ανώνυμες απειλές που ελήφθησαν μέσω mail λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης με την αστυνομία να προχωρά άμεσα στην εκκένωση των εγκαταστάσεων.

Επαναλειτουργία στα αεροδρόμια Μπρον και Νίκαιας

Στο αεροδρόμιο του Μπρον, ο συναγερμός έχει λήξει, καθώς πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τις Αρχές, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.
Και στο αεροδρόμιο της Νίκαιας ο συναγερμός έχει λήξει. Σύμφωνα με πληροφορίες η απειλή αφορούσε εγκαταλελειμμένες αποσκευές στον αεροσταθμό 1, οι οποίες εξουδετερώθηκαν.null

Η ανάρτηση του αεροδρομίου της Λιλ

«Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Λιλ μετά από απειλή για βόμβα. Οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας βρίσκονται στο χώρο», έγραψαν στο X από το αεροδρόμιο της Λιλ.

Προς το παρόν, κανένα αεροσκάφος δεν απογειώνεται από τα εν λόγω αεροδρόμια, σύμφωνα με τη γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Για τα αεροσκάφη που μόλις προσγειώθηκαν, οι επιβάτες είτε αποβιβάζονται στο τέλος του διαδρόμου, χωρίς όμως να μεταφερθούν στον τερματικό σταθμό, είτε τους ζητείται να περιμένουν στο αεροσκάφος τους.

Βίντεο από το αεροδρόμιο της Τουλούζης

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Οστάνδης στο Βέλγιο

Το αεροδρόμιο της Οστάνδης στο Βέλγιο εκκενώθηκε προληπτικά μετά από απειλή για βόμβα, όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, στο οποίο ωστόσο εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν επιβάτες.

Στο αεροδρόμιο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να ελέγξουν τους χώρους.

Η απειλή για βόμβα έγινε μέσω mail, όπως και σε κάποια από τα αεροδρόμια της Γαλλίας στα οποία σήμανε συναγερμός το μεσημέρι.

Εκκενώθηκαν ξανά οι Βερσαλλίες

Για 3η φορά μέσα σε λίγες ημέρες εκκενώθηκε το ανάκτορο των Βερσαλλιών μετά από απειλή για βόμβα, σύμφωνα με το BFMTV.

Το κάστρο είχε ήδη κλείσει το Σάββατο και την Τρίτη για τους ίδιους λόγους. Η απειλή αναφέρθηκε μέσω της πλατφόρμας moncommissariat.fr, σύμφωνα με το AFP.

Η Γαλλία μετά την έναρξη του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς έχει τεθεί σε κατάσταση «συναγερμού».

Η ανακοίνωση των Βερσαλλιών

Αγαπητοί επισκέπτες, για λόγους ασφαλείας, το Παλάτι των Βερσαλλιών εκκενώνεται. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ