To Ριάντ έτοιμο να παραδεχθεί ότι ο Κασόγκι είναι νεκρός

To Ριάντ έτοιμο να παραδεχθεί ότι ο Κασόγκι είναι νεκρός

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει μια ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη, σύμφωνα με το CNN, λίγες μόνο ώρες αφότου ξεκίνησε η έρευνα για την υπόθεσή του.

Μια πηγή με γνώση της ανακοίνωσης ανέφερε ότι αυτή εξακολουθεί να ετοιμάζεται και μπορεί να αλλάξει. Σύμφωνα με την πηγή, η ανάκριση είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο.

Νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει στάση στην Τουρκία μετά το ταξίδι του στην Σαουδική Αραβία και τις συνομιλίες που θα έχει με τον βασιλιά Σαλμάν για την υπόθεση της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

«Είναι απολύτως απαραίτητο οι τουρκικές αρχές, με διαφάνεια και πλήρη στήριξη από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να είναι σε θέση να διεξάγουν μια ενδελεχή έρευνα και να δημοσιεύσουν επισήμως τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας όταν ολοκληρωθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Παράλληλα ο Βρετανός ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλέτ Τσαβούσογλου ότι η εξαφάνιση του δημοσιογράφου παραμένει «ιδιαίτερα ανησυχητική» και είναι απαραίτητη μια αξιόπιστη και ενδελεχή έρευνα.

Αλλη πηγή τόνισε ότι το πόρισμα πιθανώς να καταλήγει ότι η επιχείρηση διεξήχθηκε χωρίς εξουσιοδότηση και ότι όσοι εμπλέκονται για λογοδοτήσουν, τόνισε το CNN.
Παράλληλα, σε εξέλιξη σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.
Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι οι αστυνομικοί, κάποιοι ένστολοι, κάποιοι άλλοι ντυμένοι με πολιτικά, έφτασαν στο προξενείο με έξι οχήματα και κατευθείαν μπήκαν στο κτίριο.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο στο Τwitter που εμφανίζουν μέλη συνεργείου καθαρισμού να μπαίνουν στο προξενείο λίγο πριν την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ