Τουρκία: Εκλογικό θρίλερ με... ανατροπή υπέρ Κιλιτσντάρογλου «βλέπει» δημοσκόπηση ανεξάρτητης εταιρείας

Τουρκία: Εκλογικό θρίλερ με... ανατροπή υπέρ Κιλιτσντάρογλου «βλέπει» δημοσκόπηση ανεξάρτητης εταιρείας

Σε μία από αυτές που πραγματοποίησε η ανεξάρτητη εταιρεία δημοσκοπήσεων Konda, αναμένεται μεγάλο θρίλερ και… ανατροπή στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας (δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα, ωστόσο διέρρευσαν τα στοιχεία στην Τουρκία), στον πρώτο γύρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να κερδίσει οριακά τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με ποσοστό 43%,, έναντι 42% του αντιπάλου του, με τον Μουαρέμ Ιντζέ να ακολουθεί με 8%.

Ωστόσο, στον δεύτερο γύρο προβλέπει ανατροπή, με τον Κιλιντσντάρογλου να συγκεντρώνει το 51% και εκλέγεται πρόεδρος, έναντι 49% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μία άλλη δημοσκόπηση, αυτή της Αρτίμπιρ που δημοσιεύτηκε, γίνεται πρόβλεψη για επικράτηση Κιλιτσντάρογλου και στους δύο γύρους.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο προβλέπει τον Κιλιντσάρογλου να συγκεντρώνει 49.4% έναντι 43.7% του νυν Τούρκου προέδρου, ενώ στον δεύτερο γύρο γίνεται πρόβλεψη για 53.6% έναντι 46.4% του Ερντογάν.

Ο ΟΑΣΕ στέλνει παρατηρητές στην Τουρκία για τις εκλογές

Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στέλνει παρατηρητές για να διαπιστώσουν αν όλα γίνουν νομότυπα κατά την εκλογική διαδικασία. Ο επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Γιαν Πέτερσεν, ο οποίος παραχωρώντας συνέντευξη στο Anadolu, ξεκαθάρισε πως η αποστολή τους θα είναι «απλά ουδέτερης παρακολούθησης, χωρίς ατζέντα».

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές, τα κόμματα και τα ΜΜΕ στην Τουρκία, ενώ κάνουμε και συζητήσεις για την ημέρα των εκλογών. Εδώ και έναν μήνα βρισκόμαστε στην Τουρκία με 14 ειδικούς και 28 παρατηρητές “μακράς διαρκείας” σε όλη τη χώρα όπου απλά επιβλέπουν αν όλα γίνονται κάτω από τα διεθνή στάνταρτ. Ο λόγος που ήρθαμε από τόσο νωρίς είναι σύνθετος. Έχει να κάνει με την εκλογική νομοθεσία, την εργασία που πρέπει να γίνει, την κατάσταση στα ΜΜΕ, τις εκλογικές καμπάνιες, τις υποψηφιότητες… Είναι πάρα πολλά και χρειαζόμασταν χρόνο για να τα παρατηρήσουμε. Αν γίνει και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, τότε θα μείνουμε μερικές εβδομάδες παραπάνω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέτερσεν.

Στις εκλογές η Τουρκία θα εκλέξει 600 μέλη στο Κοινοβούλιο. Αν δεν βγάλει αποτέλεσμα αυτοδυναμίας η πρώτη εκλογική αναμέτρηση, θα γίνει δεύτερη στις 28 του μηνός με τα πρώτα δύο κόμματα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ