Πράγα: Ο μακελάρης είχε σκοτώσει πατέρα και κόρη μέρες πριν το μακελειό -Το έγραψε στο σημείωμα αυτοκτονίας

Πράγα: Ο μακελάρης είχε σκοτώσει πατέρα και κόρη μέρες πριν το μακελειό -Το έγραψε στο σημείωμα αυτοκτονίας

Ο δράστης του μακελειού με τους 14 νεκρούς στο Πανεπιστήμιο της Πράγας ομολόγησε άλλον έναν διπλό φόνο, που είχε κάνει προηγουμένως, στο σημείωμα αυτοκτονίας, σύμφωνα με την αστυνομία της Τσεχίας.

Το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του Νταβίντ Κόζακ περιείχε την ομολογία ότι είχε σκοτώσει έναν 32χρονο άνδρα και την ηλικίας μόλις δύο μηνών κορούλα του σε δάσος κοντά στην Πράγα στις 15 Δεκεμβρίου, έξι μέρες πριν το μακελειό στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία ο μακελάρης περιλαμβανόταν σε κατάλογο 4.000 υπόπτων για το φόνο του 32χρονου και του βρέφους. Ο 24χρονος φοιτητής Ιστορίας σκότωσε και τον πατέρα του, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του να φθάνει τα 17, ενώ αυτοκτόνησε όταν τον περικύκλωσαν αστυνομικοί.

Όπως ανέφερε η τσεχική εφημερίδα Denik K, η αστυνομία ανακάλυψε το σημείωμα αυτοκτονίας του μακελάρη της Πράγας στις 21 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα που έγινε η επίθεση. Και περιείχε την ομολογία του δράστη ότι σκότωσε τον πατέρα και το μωρό του στο δάσος Κλανοβίτσε, στα ανατολικά περίχωρα της Πράγας μία εβδομάδα νωρίτερα.

Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες της αστυνομίας για το διπλό φονικό

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας είχαν εξ’ αρχής θεωρήσει «λίαν πιθανό» ο μακελάρης της Πράγας να ήταν ο δράστης του διπλού φονικού στο δάσος, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα από τη βαλλιστική ανάλυση.

Το μακελειό της περασμένης εβδομάδας έγινε στο κτίριο του τμήματος Ιστορίας στην πλατεία Jan Palach στην καρδιά της Πράγας. 13 άνθρωποι ξεψύχησαν στο Πανεπιστήμιο, ένα 14ο θύμα υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο κι άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του 24χρονου.

Άγνωστα ακόμη τα κίνητρα του μακελάρη της Πράγας

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα κίνητρα του μακελάρη, σημειώνοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Στον απόηχο του μακελειού της Πράγας ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Βιτ Ρακουσάν κάλεσε τους δημάρχους όλων των πόλεων και χωριών να ακυρώσουν τα σώου πυροτεχνημάτων για την Πρωτοχρονιά, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε από τους συμπατριώτες του να περιορίσουν τους εορτασμούς σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα και τους συγγενείς τους.

Το μακελειό στο Πανεπιστήμιο της Πράγας ήταν μία από τις φονικότερες επιθέσεις με πυρά από μοναχικό δράστη στην Ευρώπη κατά τον 21ο αιώνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ