ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Brexit: Πάνω από 400 χρηματοοικονομικές εταιρίες αναγκάσθηκαν να μεταφερθούν σε ευρωπαϊκά κέντρα οικονομικής δραστηριότητας

Περισσότερες από 400 χρηματοοικονομικές εταιρίες στη Βρετανία μετέφεραν τις δραστηριότητές τους και το προσωπικό τους, ενώ συνολικά περιουσιακά στοιχεία ενός τρισεκατομμυρίου λιρών (1,15 τρισεκατομμυρίου ευρώ) μεταφέρθηκαν σε χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας του Brexit.

Πρόκειται για μελέτη της δεξαμενής σκέψης «New Financial» που ανακοινώθηκε σήμερα. Επίσης, αναμένεται ότι θα καταγραφούν ακόμα περισσότερες δραστηριότητες μετεγκατάστασης και περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν εκτός της Βρετανίας.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής του Brexit»
«Νομίζουμε ότι οι αποχωρήσεις έχουν υποεκτιμηθεί και αναμένουμε αύξηση των αριθμών στην επόμενη χρονική περίοδο: Βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής του Brexit», αναφέρει η ίδια μελέτη.

Περίπου 7.400 θέσεις εργασίας μεταφέρθηκαν από τη Βρετανία ή δημιουργήθηκαν σε νέα οικονομικά κέντρα στην ΕΕ, σύμφωνα με την ίδια έρευνα. Τραπεζίτες έχουν δηλώσει στο Reuters ότι μερικές μετακινήσεις έχουν καθυστερήσει εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το σύνολο των 440 μετεγκαταστάσεων είναι μεγαλύτερο των εκτιμήσεων και πολύ πάνω από την πρόβλεψη για 269 μετεγκαταστάσεις χρηματοοικονομικών εταιριών στην έρευνα της New Financial που έγινε το 2019. Η ίδια δεξαμενή σκέψης εκτιμά τώρα ότι ο αριθμός των μετεγκαταστάσεων θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 500 εταιρίες.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS