Εκλογές 2023: Πώς διαγράφεται το μέλλον της οικονομίας την επόμενη ημέρα της κάλπης

Εκλογές 2023: Πώς διαγράφεται το μέλλον της οικονομίας την επόμενη ημέρα της κάλπης

Μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Μελάς, καθηγητής Οικονομικών του Παντείου Πανεπιστημίου, τόνισε πως μετά τις εκλογές η χώρα θα πρέπει να μπει με σταθερά βήματα στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο σταθερότητας που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μετά τις εκλογές, οποιαδήποτε κυβέρνηση και να είναι, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να λησμονήσουμε τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί την τελευταία τριετία, όπως οι διάφορες μορφές επιδοτήσεων», δήλωσε και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει η οικονομία με τις δικές της δυνάμεις.

Ο κορωνοϊός οδήγησε σε δημοσιονομική σπατάλη, η οποία θυμίζει τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, τόνισε η πολιτική αναλύτρια RASS Μαρία Καρακλιούμη.

«Αυτό αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει μάθει από τα λάθη του», είπε και υπογράμμισε πως οι επιδοτήσεις σε μορφή Pass θα πρέπει να σταματήσουν στο μέλλον.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Βασίλη Πρασσά, σύμβουλου εργασιακών θεμάτων, μέσα στα επόμενα έτη δεν θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων, ωστόσο δεν θα αυξηθεί κατά πολύ το εισόδημα των πολιτών. Ενδεικτικό παράδειγμα το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο αναφέρει σχετικά με την αύξηση των μισθών ιδιωτικού τομέα πως αυτή θα γίνει σε βάθος της τετραετίας, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ