«Πάγωμα» και επικουρικών κρατήσεων σε πυρόπληκτους - Με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου

«Πάγωμα» και επικουρικών κρατήσεων σε πυρόπληκτους - Με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου

Σε «πάγωμα» των εισφορών από δύο έως έξι μήνες και για το νέο επικουρικό ταμείο ασφάλισης ΤΕΚΑ, όπως συνέβη με τον ΕΦΚΑ για τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν πληγεί στις πυρόπληκτες περιοχές, προχώρησε η κυβέρνηση.

Με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου, δικαίωμα ένταξης έχουν επιχειρήσεις και μη μισθωτοί, ανεξαρτήτως αν η φωτιά έπληξε και προκάλεσε υλικές ζημιές ή όχι στις εγκαταστάσεις τους, που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Βοιωτίας, της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, της Κορινθίας, της Ρόδου, της Εύβοιας, της Κέρκυρας, της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου εντός Ιουλίου επλήγησαν από πυρκαγιές. Σύμφωνα με αυτήν:

  • Οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ μέχρι την 1η Αυγούστου 2023, μαζί με τα πρόσθετα τέλη, τόκους και λοιπές προσαυξήσεις της ίδιας ημερομηνίας, κεφαλαιοποιούνται.
  • Αναστέλλεται για δύο μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου 2023, η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, περιλαμβανομένων όσων καθίστανται απαιτητές μετά την ημερομηνία αυτή.
  • Οι «παγωμένες» ασφαλιστικές εισφορές εξοφλούνται, κατ’ επιλογή του οφειλέτη, σε 12 έως και 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την πρώτη του επόμενου μήνα κατά τον οποίο έληξε η ανωτέρω αναστολή. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης ορίζεται σε 50 ευρώ.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ