Βουλή: «Φωτιές» με το... καλημέρα για τη χωροταξία -ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο να κάθονται ανάμεσά μας οι «Σπαρτιάτες»

Βουλή: «Φωτιές» με το... καλημέρα για τη χωροταξία -ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο να κάθονται ανάμεσά μας οι «Σπαρτιάτες»

Χαμός με το «καλημέρα» στη νέα Βουλή, με το ζήτημα της χωροταξίας ειδικότερα ως προς το πού θα καθίσουν οι «Σπαρτιάτες» να λαμβάνει διαστάσεις.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι τα έδρανα των «Σπαρτιατών» βρίσκονται ανάμεσα στα δικά του, διαμαρτυρία που έλαβε επίσημη μορφή μέσω επιστολής που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Στην επιστολή, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την απαράδεκτη διάσπαση του χώρου καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και την επιλογή τοποθέτησης στα αριστερά έδρανα της Βουλής του κόμματος των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ.

Η επιστολή Φάμελλου στον πρόεδρο της Βουλής

Αναλυτικά η επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου έχει ως εξής:

Αθήνα, 03/07/2023

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ορκωμοσία των βουλευτών οφείλω να σας καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αρχική επιλογή των θέσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω, διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαχρονικά συμβάλλει και στηρίζει την λειτουργία της Βουλής και προασπίζεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως βάση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού και της κοινωνίας προς αυτές.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα για τις ενέργειές σας και τις αποφάσεις σας.
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία έχει προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στον κ. Τασούλα και του έθεσε το θέμα, ζητώντας να μη διακόπτεται χωροταξικά η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την ΚΟ των Σπαρτιατών, με τον πρόεδρο της Βουλής να της απαντά πως θα το εξετάσει.

Τι απαντούν οι «Σπαρτιάτες» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν θέση

Οι «Σπαρτιάτες», από την πλευρά τους, έδωσαν τη δική τους απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ και στο αίτημα να «φύγουν» από τα ορισθέντα έδρανα.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Live News», κορυφαίο στέλεχος των «Σπαρτιατών» ανέφερε με ισχυρή δόση ειρωνείας:

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ αφού έλυσε τα προβλήματα της χώρας, έχει λύσει και τα δικά του προβλήματα, πλέον ασχολείται με το χωροταξικό. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει πού θα κάτσουμε, εμάς μας έστειλε ο λαός στη Βουλή για να κάνουμε δουλειά».

Οι «Σπαρτιάτες» ανάμεσα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι «Σπαρτιάτες» διεκδικούσαν θέση στα έδρανα της πρώτης σειράς, αίτημα που απορρίφθηκε από τον Κώστα Τασούλα. Στην πρώτη γραμμή άλλωστε έχουν έδρανα μόνο τα πρώτα τέσσερα κόμματα: η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Ο καθορισμός των θέσεων στη νέα Βουλή

Σύμφωνα με τον καθορισμό των θέσεων για τους βουλευτές των κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας, στο κάτω διάζωμα θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Τα άλλα τέσσερα κόμματα θα καθίσουν στα ορεινά διαζώματα, με την Πλεύση να τοποθετείται πίσω από το ΚΚΕ (παρεμβαίνουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ).

Οι «Σπαρτιάτες» δεν πήραν τελικά τις θέσεις που είχε παλιότερα η Χρυσή Αυγή, τοποθετήθηκαν ανάμεσα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης θα βρίσκονται πάνω από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ