Δεν έχει πάει στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης -Τι προβλέπει ο νόμος

Δεν έχει πάει στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης -Τι προβλέπει ο νόμος

Το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας του Στέφανου Κασσελάκη έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης το τελευταίο διάστημα, με πολλούς επικριτές του να αναρωτιούνται τι προβλέπει η νομοθεσία για την περίπτωση του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό.

Τι ισχύει με τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη

Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα μας, τότε αυτομάτως «αναβιώνουν» πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

  • Εφόσον ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνω των 35 ετών (σ.σ.: έχει γεννηθεί στις 29 Μαρτίου 1988), έχει το δικαίωμα να κάνει μειωμένη θητεία έξι μηνών.
  • Για τον ίδιο λόγο (σ.σ.: είναι άνω των 35 ετών) έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.
  • Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, επομένως εύλογα οι στρατολογικές υπηρεσίες τον αντιμετωπίζουν ως απλό πολίτη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ