Δίκη για το Μάτι:«Κακοπαιγμένο θέατρο πάνω στα πτώματα» είπε η Κωνσταντοπούλου για τον Τσίπρα

Δίκη για το Μάτι:«Κακοπαιγμένο θέατρο πάνω στα πτώματα» είπε η Κωνσταντοπούλου για τον Τσίπρα

Με την κατάθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου συνεχίστηκε και την Πέμπτη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής συνέχισε σήμερα για τρίτη συνεδρίαση του δικαστηρίου την κατάθεση της.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν εντάσεις και αντεγκλήσεις με μερίδα των συνηγόρων υπεράσπισης να αποχωρούν από τη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία θα συνεχιστεί στις 8 Φεβρουαρίου.

«Εμείς, στο τέλος της κατάθεσής της, στο βαθμό που δεν συνδέεται αιτιωδώς με πράξεις και παραλείψεις των κατηγορουμένων για το λυπηρό αυτό αποτέλεσμα, θα ζητήσουμε να μην ληφθεί υπόψιν» είπε στο δικαστήριο συνήγορος υπεράσπισης, με την κύρια Κωνσταντοπούλου να απαντά: «Λυπηρό αποτέλεσμα οι 104 νεκροί; Δεν είναι θέμα πλούσιου λεξιλογίου, αλλά ενσυναίσθησης».

«Προσπαθείτε να με εμποδίσετε να καταθέσω κάποια πράγματα που αφορούν στην υπόθεση. Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα εξαρχής. Ακόμα και μετά την τραγωδία, εκείνοι που έπρεπε να αναλάβουν διάσωση και ευθύνες ασχολήθηκαν με το να προστατεύσουν εαυτούς και αλλήλους, θυσιάζοντας διάφορους για την εκτέλεση αυτού του σχεδίου. Μέχρι σήμερα οργιάζει το παρασκήνιο στην υπόθεση αυτή και τα κίνητρα είναι σοβαρά και αφορά σε πρώην και νυν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Ο Κολοκούρης έγινε αρχηγός και είχε τη ευθύνη για τη φωτιές στην Εύβοια, ο Λάμπρης, που είναι επίσης κατηγορούμενος, είναι επιτελάρχης σήμερα στην Πυροσβεστική. Αυτοί οι λίγοι που έφτασαν να είναι εδώ κατηγορούμενοι, ανεβαίνουν στην ιεραρχία και πιστεύετε ότι δεν αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι οργιάζει το παρασκήνιο ακόμα τώρα;» τόνισε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθως και σε όσα έπραξε εκείνη την ημέρα. «Από το μεσημέρι εκείνης της ημέρας εθεωρείτο μείζον ζήτημα η φωτιά στην Κινέτα. Όταν υπάρχει κίνδυνος 4 της πυρκαγιάς στην Αττική, δεν αφήνει κανείς την πυρκαγιά. Ο πρωθυπουργός, εν μέσω εξέλιξης της πυρκαγιάς στην Κινέτα, πάει να βραβευτεί με τον Ζάεφ. Όταν προκύπτει η πυρκαγιά στην Πάρνηθα, όλοι πρέπει να είναι εφ’ όπλου λόγχη και προκύπτει από δημοσιεύματα πως ο Τσίπρας κοιτάει στο κινητό χάρτη Αττικής γύρω στις οκτώ παρά είκοσι και έχει ενημερωθεί. Παραμένει στη Βοσνία και μετά επιστρέφει στην καμένη γη και η πρώτη δήλωσή του είναι "διέκοψα εσπευσμένα το ταξίδι μου". Όταν παίζεται τέτοιο κακόπαιγμένο θέατρο πάνω στα πτώματα των ανθρώπων, είναι καθήκον σας να ερευνήσετε μέχρι το κόκαλο την υπόθεση αυτήν… Καμία παραίτηση, κανείς δεν είχε ευθιξία να πει "έχω ευθύνη". Είναι συγκλονιστικό. Δεν υπήρξε ένας να πει φεύγω, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να φέρει πίσω τους ανθρώπους».

Παράλληλα, επανέλαβε πως στην υπόθεση υπάρχουν κακουργηματικές ευθύνες. «Σε κάθε μια από τις επετείους, μετά από κάθε όνομα, οι κάτοικοι φώναζαν "δικαίωση". Και φέτος, μετά από κάθε όνομα, ακουγόταν η λέξη "κακούργημα". Και μεχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε δικαίωση ούτε κακούργημα» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ταυτόχρονα, την Πέμπτη υπήρξε καταγγελία από πολίτη που παρακολουθούσε τη δίκη πως οι πυροσβεστήρες οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα τελετών και στη συνέχεια άλλαξαν ήταν ληγμένοι! «Στη δίκη αυτή, που διεξάγεται για το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης, διαπιστώθηκε το πρωί και σας καταγγέλθηκε ότι δεν υπάρχει πυροπροστασία και υπήρχαν πυροσβεστήρες προ καιρού ληγμένοι. Αυτό που διαπιστώσαμε με πυροσβεστήρες, ότι ήταν προ πολλού ληγμένοι, συνδέεται άμεσα με την υπόθεση» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η κατάθεση της κυρίας Κωνσταντοπούλου θα συνεχιστεί στις 8 Φεβρουαρίου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS