Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 22,9 μονάδων της ΝΔ - Καθαρά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, μάχη ΣΥΡΙΖΑ με ΚΚΕ για την τρίτη θέση

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 22,9 μονάδων της ΝΔ - Καθαρά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, μάχη ΣΥΡΙΖΑ με ΚΚΕ για την τρίτη θέση

Προβάδισμα 22,9 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, από το σταθερά δεύτερο τον τελευταίο μήνα ΠΑΣΟΚ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis (σε δείγμα 1.303 ερωτηθέντων), που διεξήχθη από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου, για λογαριασμό του Mega.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,7%, το ΠΑΣΟΚ 15,3%, το ΚΚΕ 11,5%, οι Σπαρτιάτες 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, η Ελληνική Λύση 5,7%, η Νίκη 3,3% και το ΜέΡΑ25 2,8%. Εντύπωση προκαλεί η διαφορά των 2,6 μονάδων που έχει το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη από εκείνο του Στέφανου Κασσελάκη, αφού από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση συνεχώς αυξάνεται.

metron ektimisi 0.png

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 30,5%, 18,3 μονάδες πάνω από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, που είναι στο 12,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 10,2% των προτιμήσεων, ενώ το ΚΚΕ, το 9,2%. Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ, αφού στην εκτίμηση ψήφου είναι 1,2 μονάδα, ενώ στην πρόθεση μόλις 1 μονάδα. Πέμπτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση, με 4,6%.

metron prothesi 3011.png

Μάλιστα, από τον Ιούνιο του 2023 και σε διάνυσμα πέντε δημοσκοπήσεων της Metron Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει 7,4 μονάδες, από 17,6 τον πρώτο μήνα του καλοκαίριου σε 10,2 τον Νοέμβριο του 2023, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανέβασε τη δυναμική του κατά 2,3 μονάδες, από 9,9 τον Ιούνιο του 2023 σε 12,2 τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Προς τη λάθος κατεύθυνση πορεύεται η χώρα, απάντησε το 57% των ερωτηθέντων, με το 37% να τονίζει ότι η πορεία είναι θετική. Το 4% απάντησε ότι δεν βρίσκεται ούτε στη σωστή ούτε στη λάθος κατεύθυνση. Η ακρίβεια παραμένει το πρώτο πρόβλημα. Μάλιστα, σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis τον Οκτώβριο, ανέβηκε κατά πέντε μονάδες. Στο 44% οι ερωτηθέντες έθεσαν την ακρίβεια ως πρώτο πρόβλημα, το 23% την ανεργία, το 5%, εξωτερική πολιτική 3%, πολιτικοί 3%,

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, το χάσμα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπόλοιπων αρχηγών κομμάτων ολοένα και μεγαλώνει. Ο νυν πρωθυπουργός συγκέντρωσε 41%, από 5% οι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, από 4% ο Κουτσούμπας και ο Βελόπουλος, 2% η Κωνσταντοπούλου, από 1% Στίγκας και Νατσιός.

Το φορολογικό νομοσχέδιο συγκεντρώνει 20% θετικών γνωμών, ενώ οι αρνητικές βρίσκονται στο 65%. Το 13% δεν έχει θετική ούτε αρνητική γνώμη.

Σε ό,τι αφορά τις αξιολογήσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το αξιοσημείωτο είναι το χάσμα που αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39% θετικών και 55% αρνητικών γνωμών, ενώ μόλις το 8% αξιολογεί θετικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 86% το αξιολογεί αρνητικά.

Το μοτίβο είναι ίδιο και σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 45% αξιολογεί θετικά και το 50% αρνητικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 16% είναι φίλα κείμενο στον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο το 73% τον αξιολογεί αρνητικά.

Στο χώρο της αντιπολίτευσης: το 40% απάντησε ότι θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ, το 11% ότι θα δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το 46% σχολίασε πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσουν μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ