Δημοσκόπηση Pulse: Στις 5,5 μονάδες η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου -Στο 35% η ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 5,5 μονάδες η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου -Στο 35% η ΝΔ

Ανάκαμψη καταγράφει η ΝΔ, ενώ σταθερό παραμένει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ

Στη δεύτερη δημοσκόπηση μετά τα Τέμπη, η μέτρηση της Pulse δίνει προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα, το οποίο έχει διαφορά 5,5 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου, φτάνοντας στο 35%.

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία αυξάνει το ποσοστό της στην παράσταση νίκης.

Καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διαφορά 11 μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα. Τον Κ. Μητσοτάκη θέλει πρωθυπουργό την επομένη των εκλογών το 36%, ενώ ο «άγνωστος Χ» πρωθυπουργός Ανδρουλάκη συγκεντρώνει μόλις 11%.

Επιπλέον, στην προβολή σεναρίων με βάση εξακομματική και επτακομματική Βουλή δεν προκύπτει πλειοψηφία κυβέρνησης «ηττημένων» ακόμη και με την σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη, η ΝΔ καταγράφει άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σταθερός στο ποσοστό που είχε καταγραφεί και στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Έτσι, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα (με αναγωγή επί των εγκύρων) φθάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 4, στα μέσα Μαρτίου, με τη ΝΔ να παίρνει 31% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (από 30% και 26%, αντίστοιχα). Η εκτίμηση ψήφου ανεβάζει τη ΝΔ στο 35% έναντι 29,5% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά 5,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Pulse: Εκτίμηση ψήφου

ektimisi psifou 5 5.png

Pulse: Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Ως προς την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανέρχεται στο 5% καθώς η ΝΔ βρίσκεται στο 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 26%.

12.png

Pulse: Πρόθεση ψήφου

Σε πρόθεση ψήφου, η διαφορά για το κυβερνών κόμμα είναι στο 4,5% καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 29,5% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 9,5% είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο 5,5% το ΚΚΕ, και από 3,5 παίρνουν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Η λεγόμενη γκρίζα ζώνη (αναποφάσιστοι, λευκό, αποχή, άκυρο) κινείται στο 16,5%.

11.png

Pulse: Τα σενάρια κατανομής των εδρών

Σύμφωνα με τη μέτρηση, με εξακομματική βουλή, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου (με απλή αναλογική) η ΝΔ συγκεντρώνει 115 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 97, το ΠΑΣΟΚ 37, το ΚΚΕ 21, το ΜέΡΑ 25 και η Ελληνική Λύση από 15 έδρες. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο και τα πολιτικά δεδομένα, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί κυβερνητική πλειοψηφία κυβέρνησης ηττημένων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) καθώς ακόμη και με την συμμετοχή του ΜέΡΑ25 φτάνουν τις 149.

senario katanomis.png

Στο δεύτερο σενάριο με επτακομματική Βουλή στην οποία συμπεριλαμβάνεται το κόμμα Κασιδιάρη (εφόσον πάρει πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο) οι έδρες διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 110, ΣΥΡΙΖΑ 93, ΠΑΣΟΚ 36, ΚΚΕ 20, ΜέΡΑ25 14, Ελληνες 15. Και σε αυτή την περίπτωση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25 δεν συγκεντρώνουν την «δεδηλωμένη», καθώς θα διαθέτουν 143 βουλευτές.

senario katanomis edres.png

Pulse: Η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, το ποσοστό της κυβέρνησης έχει αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση καθώς φτάνει στο 52%, έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ.

10.png

Τον Μητσοτάκη θέλει πρωθυπουργό το 36% -Στο 11% ο «άγνωστος Χ» Ανδρουλάκη


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα για το ποιον θα ήταν καλύτερο να έχει η χώρα για πρωθυπουργό μετά τις εκλογές.

Το 36% δηλώνει ότι θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος διατηρεί προβάδισμα ποσοστιαίων 9 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 25%. Η πρόταση για τον...«άγνωστο Χ» πρωθυπουργό του Ανδρουλάκη που συγκεντρώνει 11%, ενώ «κανένας» απαντά το 24%

8.png

Οσον αφορά από τις κομματικές προτιμήσεις, οι ψηφοφόροι της δεξιάς και κεντροδεξιάς είναι υπέρ Μητσοτάκη οι 7 στους δέκα, ενώ οριακά πάνω από τους μισούς είναι υπέρ Τσίπρα από την αριστερά.

9.png

Στο ερώτημα «αν στις ερχόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδυναμία, τι θα ήταν προτιμότερο», το 36% θέλει «προσπάθεια συνεργασίας αλλιώς αν δεν αποδώσει νέες εκλογές, ενώ επίσης ένας στους τρεις (33%) θεωρεί πως καλύτερη λύση είναι άμεσα μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

4.png

Στο ερώτημα για συνεργασίες και αυτοδυναμίες, το 38% τάσσεται υπέρ της αυτοδύναμης ΝΔ ή συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 30% θέλει αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ ή συνεργασία με κορμό ΣΥΡΙΖΑ. 

epomeni kybernisi 1.png

Μοιρασμένα ποσοστά στο ίδιο ερώτημα εμφανίζονται στις ηλικίες 17-29 ετών. Αντίθετα, υπέρ της αυτοδύναμης ΝΔ είναι συντριπτικά οι άνω των 60 ετών

epomeni kyvernisi 2.png

Στο ερώτημα πόσο σημαντικό κριτήριο στην επιλογή του κόμματος στην ψήφο είναι... » το 88% απαντά κυρίως η κοινωνική πολιτική, η Υγεία και η Παιδεία, το 86% δίνει έμφαση σε ακρίβεια/οικονομία, το 84% στην ασφάλεια και στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

5.png

Τα αντιστοιχα ποσοστά των αναποφάσιστων κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα.

7.png

Αντίστοιχα περίπου είναι τα ποσοστά και στις μικρές ηλικίες 17-29 ετών.

6.png

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ