Έφτασε η ώρα της προκήρυξης των εκλογών - Στις 11:00 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης για τη διάλυση της Βουλής

Έφτασε η ώρα της προκήρυξης των εκλογών - Στις 11:00 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης για τη διάλυση της Βουλής

Το απόγευμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή το διάταγμα για τη διάλυσή της


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα στις 11:00 το πρωί συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ.Μητσοτάκης θα ζητήσει επισήμως τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών. Γύρω στις 12:00 αναμένεται να σταλεί δήλωση του Πρωθυπουργού, στην οποία θα υπογραμμίζει πως η ανάγκη για διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για οικονομική σταθερότητα, αλλά και το ζητούμενο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή.

Το απόγευμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή το διάταγμα για τη διάλυσή της, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και των κανόνων που τη διέπουν, ενώ από την Κυριακή το πρωί ξεκινά η προεκλογική περίοδος και οι περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών στα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή έγιναν οι ανακοινώσεις για τους δύο υπηρεσιακούς υπουργούς, οι οποίοι λαμβάνουν θέση για να οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές.

Η καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Μάκη Βορίδη και ο Άκης Σκέρτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Γιάννη Οικονόμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ