Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Θα νομοθετήσουμε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, επόμενη θα είναι η υιοθεσία παιδιών

Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Θα νομοθετήσουμε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, επόμενη θα είναι η υιοθεσία παιδιών

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ, δύο 24ωρα πριν τις εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και κάθε πολιτικός οφείλει να τις βλέπει έτσι.

Η Φαίη Σκορδά τον ενημέρωσε πως είναι ο αγαπημένος… της μαμάς της, και ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε χαιρετίσματα στην κ. Εύα.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

Μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια σχολίασε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ επικοινωνιακός και γοητευτικός στο λόγο του, ωστόσο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι επιθετικός.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν είναι φίλοι ούτε κολλητοί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πως δεν τον θεωρεί σκράπα η ανίκανο. Αλλά το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης.

Η παρουσιάστρια επέμεινε λέγοντας πως δεν της αρέσει όταν ένας πολιτικός τονίζει τα κακά του άλλου, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά λέγοντας «ε και τι να λέω; τι γκόμενος είσαι εσύ;».

Σχετικά με το παρασκήνιο του debate, είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δει τη συνέντευξή του στην Δανάη Μπάρκα και του είπε πως ήταν καλή, με τον Αλέξη Τσίπρα να του λέει «σε αντέγραψα. Σου πιστώνω πως εσύ το ξεκίνησες».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου υπέρ της ΝΔ, είπε πως ναι μεν για κάποιους καλλιτέχνες που αγαπά κάποιος ίσως κάποιος απογοητευτεί, ωστόσο είναι δικαίωμά του.

Είπε μάλιστα πως δεν άλλαξαν και πολύ οι απόψεις του, και πως εάν είναι και προσωπικός φίλους του Κυριάκου Μητσοτάκη τότε «οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται, και τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε και για τη βία κατά των γυναικών και τις δολοφονίες, λέγοντας αρχικά πως οι γυναίκες πρέπει να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν εάν τους συμβεί κάτω, ωστόσο πρέπει να υπάρχει και ένα ασφαλές περιβάλλον γι αυτές.

Υποστήριξε πως οι αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έφεραν σημαντικές αλλαγές στην υπόθεση του βιασμού, χωρίς να χρειάζεται εξέταση για να αποδειχτεί, αλλά αρκεί η καταγγελία της μη συναίνεσης. Επίσης είπε πως είναι και ζήτημα διαπαιδαγώγησης και παιδείας.

Σημείωσε επίσης ότι και ο ίδιος, ως πατέρας δύο αγοριών, μπορεί και τους μιλά γι αυτά τα ζητήματα.

Επίσης η Φαίη Σκορδά του είπε χαμογελώντας πως «σας κάνουν ερώτηση και δε βάζετε τελεία. Μπορείτε να γίνετε παρουσιαστής, το πάτε μόνος σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε και για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως «δε μπορεί το κράτος να αποφασίσει ποιος θα αγαπάει ποιον». Υπενθύμισε και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

Είπε επίσης πως το επόμενο βήμα που προτίθεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγνώριση του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια, και να δοθεί η δυνατότητα και υιοθεσίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ