Εκλογές 2023: Να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις καλεί τους νέους ψηφοφόρους ο Τσίπρας - «Αν χάσει κάποιος με έξι μονάδες προφανώς θα έχει κυρώσεις»

Εκλογές 2023: Να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις καλεί τους νέους ψηφοφόρους ο Τσίπρας - «Αν χάσει κάποιος με έξι μονάδες προφανώς θα έχει κυρώσεις»

Έκκληση στους νέους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, απηύθυνε χθες από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, που θα ανοίξει τον δρόμο για την αλλαγή και την προοδευτική κυβέρνηση.

Περιοδεύοντας τη Δευτέρα στην Ήπειρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε πολλαπλές αιχμές για τις δημοσκοπήσεις στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές, συσχετίζοντας για πρώτη φορά ανοιχτά τα δημοσκοπικά ευρήματα με πιθανές «κυρώσεις» για τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης στις 21 Μάϊου. Επιχειρώντας την ίδια ώρα να ανεβάσει τα επίπεδα συσπείρωσης του κόμματός του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως «ανοιχτό» και προέβλεψε πως αυτό θα κριθεί τελικά από το ποσοστό της προσέλευσης στις κάλπες, ιδίως από μέρους της νέας γενιάς.

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε ιδιαίτερα στη νέα γενιά λέγοντας ότι «εάν οι 450.000 νέοι πάνε στην κάλπη δεν θα προλάβει ούτε να πακετάρει ο κ. Μητσοτάκης». «Στην Κύπρο οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω, στην Τουρκία χθες έπεσαν έξω. Τι ήταν αυτό που τις έριξε στον κουβά; Η συμμετοχή - και κυρίως η συμμετοχή των νέων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καλώντας τους νέους για μαζική συμμετοχή στις κάλπες, ο κ. Τσίπρας είπε: «Για να στείλουμε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις, και να στείλουμε στο σπίτι του τον αλαζόνα πρωθυπουργό και την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Ας γράψουμε την δική μας σελίδα στην Ιστορία με την συμμετοχή μας στις εκλογές, για να ξανάρθει η δημοκρατία στην εξουσία και η δικαιοσύνη παντού».

«Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτήν την ώρα που μιλάμε είναι απολύτως ανοιχτό. Εξαρτάται από το πόσοι και ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας ότι «αν στην κάλπη πάνε οι 450.000 νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά και αυτοί που θέλουν να ρίξουν ψήφο τιμωρίας για αυτά που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης και δεν γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές, τότε δεν θα του φτάσουν οι μέρες να πακετάρει».

Η ίδια διάθεση κριτικής απέναντι στα ευρήματα στις έρευνες της κοινής γνώμης κορυφώθηκε εκ μέρους του κ. Τσίπρα και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές». «Οι πολιτικοί κρινόμαστε και το ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος, θα καθορίσει τις εξελίξεις» υπογράμμισε με νόημα ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως «οι μόνοι που δεν κρίνονται είναι αυτοί που διαμορφώνουν ένα κλίμα και άμα πέσουν έξω 100% δεν τρέχει τίποτα, ε, άλλαξε το κλίμα τις τελευταίες μέρες».

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις, εκτίμησε ότι ο κόσμος που θα πάει να ψηφίσει, δεν θα επηρεαστεί τόσο από αυτές. Σχολίασε ότι σε οποιαδήποτε δουλειά αν κάνει κάποιος λάθος θα έχει κυρώσεις, όμως «οι δημοσκόποι ό,τι και να πουν, δεν τρέχει τίποτα την άλλη μέρα, πάλι φίλοι είμαστε». «Ένας πολιτικός άμα χάσει με έξι μονάδες θα έχει κυρώσεις;», ρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Ε βέβαια θα έχει κυρώσεις, προφανώς θα έχει κυρώσεις. Εγώ έχασα με 8 μονάδες στις ευρωεκλογές και αποφάσισα να πάω σε εκλογές, άλλος ήταν ο σχεδιασμός μου... Την ηθική μου αντίληψη για την πολιτική και τη δημοκρατία την έχει αποδείξει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι «οι πολιτικοί κρινόμαστε από τους πολίτες και το ποια θα ειναι η διαφορά, ποιος θα ναι δεύτερος ποιος θα ‘ναι πρώτος, θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Οι μόνοι που δεν κρίνονται είναι αυτοί που διαμορφώνουν ένα κλίμα με τις μετρήσεις κι άμα πέσουν έξω λένε ότι άλλαξε το κλίμα την τελευταία εβδομάδα και δεν τρέχει τίποτα».

Σε ερώτηση για τις προθέσεις του για το μέλλον, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η «λαϊκή ετυμηγορία θα δείξει σε μεγάλο βαθμό την πορεία όλων μετά από αυτές τις εκλογές», ωστόσο όπως είπε «αν υπηρετείς κάποιες ανάγκες κοινωνικές, έχεις λόγο να παραμένεις όταν δεν υπηρετείς καμία ανάγκη, σ' αποβάλλει η ίδια η ζωή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ