Εκλογές 2023 - Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: «Αρχιερέας υποκλοπών» ο Μητσοτάκης, θα επιχειρήσει κυβέρνηση ακόμα και με εκβιασμούς ή αποστασίες

Εκλογές 2023 - Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: «Αρχιερέας υποκλοπών» ο Μητσοτάκης, θα επιχειρήσει κυβέρνηση ακόμα και με εκβιασμούς ή αποστασίες

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την προεκλογική του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε επίσης στο πώς εκτιμά ότι Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχείρηση να σχηματίσει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

«Το πιθανότερο είναι ο Μητσοτάκης να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με κάθε τρόπο την επομένη των εκλογών, με εκβιασμούς ή και με αποστασίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό το καθεστώς θα ηττηθεί μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε αυτή τη μεγάλη αλλαγή», πρόσθεσε, κάνοντας απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική, και έχει τη σφραγίδα του κυρίου Μητσοτάκη, με εταιρείες με κέρδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτές είναι οι επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή η αδικία δεν μπορεί να συνεχιστεί (…) η κυβέρνηση έκανε τους πλούσιους και τους ισχυρούς ισχυρότερους, όμως τους μεσαίους και τους φτωχούς φτωχότερους (…). Σήμερα η μεσαία τάξη κατάντησε να ζει με κουπόνια (…). Κατάργησε τη 13η σύνταξη που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν δίνει τα αναδρομικά για τις επικουρικές και τα δώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «εμείς θα γκρεμίσουμε τις ανισότητες».

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική, εμείς λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη προοπτική», συμπλήρωσε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος στο «Συμβόλαιο Αλλαγής», το οποίο –όπως είπε– απευθύνεται στον λαό αλλά και στις προοδευτικές δυνάμεις.

Για την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «κάνει σμπαράλια το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις πολιτικές που ακολούθησε στα εργασιακά.

Απευθυνόμενος στους πολίτες του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να κάνει προπαγάνδα, όχι για να σας στηρίξει». «Θέλω να σας πω ότι μας έχει συνηθίσει αυτή η παράταξη να κάνουν τους εθνικόφρονες και τους λέοντες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα, όταν τα πράγματα, όμως, ζορίζουν μεταμορφώνονται από λέοντες σε αμνούς», σημείωσε.

Για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είπε ότι «όποιος βγει πρώτος θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει συμμαχική κυβέρνηση». «Το κρίσιμο βράδυ των εκλογών είναι ποιοι θα πανηγυρίζουν: ο δημοκρατικός λαός ή τα καρτέλ και οι ισχυροί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο ανοίγει ο δρόμος την επόμενη για συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αρχιερέα υποκλοπών» που «άκουγε το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων» και που «δεν είχε το σθένος να παραιτηθεί». «Αν πάρει λευκή επιταγή για μια δεύτερη τετραετία, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο;», διερωτήθηκε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ