ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη ή Φάμελλος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη ή Φάμελλος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές

 Σε πεδίο εσωκομματικής μάχης για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί από χθες το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο. Ο Στέφανος Κλασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και ετοιμάζεται να στήσει κάλπες με διαδικασίες fast track.

Ολα δείχνουν πως το ορόσημο είναι στις 10 Μαρτίου με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει χθες από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ «πάμε άμεσα σε τετραπλές κάλπες», Εκλογή προέδρου, Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, Εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, Εκλογή Οργανώσεων μελών.

Η ημερομηνία που είναι φαβορί για να στηθούν ξανά κάλπες για εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η 10η Μαρτίου γιατί σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες. Μάλιστα υπάρχουν και τα δύο δεδομένα πίεσης χρόνου. Πρώτον ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εκτός και αν πάρει αναβολή και δεύτερον ότι οι ευρωεκλογές είναι κοντά.

Αναζητούν ενιαία υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη -Τα ονόματα που ακούγονται

Κοντά στο πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν κορυφαία στελέχη μέσα από ολονύχτιες παρασκηνιακές διεργασίες του μπλοκ των προεδρικών. Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εδώ και ημέρες αποφασίσει πως ασχέτως του προσώπου στο οποίο θα καταλήξουν οι αντίπαλοι του κ. Κασσελάκη, εκείνος θα βλέπει απέναντί του, όπως όλα δείχνουν, τον Αλέξη Τσίπρα. Στόχος του να αποκαθηλώσει τον πρώην πρόεδρο, αλλά και να απαξιώσει τον αντίπαλό του στην εσωκομματική κούρσα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκδηλώσει ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ωστόσο ακόμη είναι πρόωρο να διακινδυνεύσει κανείς την πρόβλεψη για τις τελικές αποφάσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας αντιπαρατέθηκε σφοδρά με τον Στέφανο Κασσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ αποκαλύφθηκε ότι μετά το επεισόδιο ο πρόεδρος του κόμματος είχε ζητήσει την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ακούγεται όλο και περισσότερο το όνομα της Ολγας Γεροβασίλη. Μάλιστα σήμερα ο Κώστας Ζαχαριάδης ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αν η κ. Γεροβασίλη είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να παίξει ένα ρόλο την επόμενη ημέρα, το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματέας απάντησε: «Κατά την άποψή μου ναι η κυρία Όλγα Γεροβασίλη μπορεί», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υποδεικνύει τίποτα σε κανέναν.

Αξίζει να σημειωθεί και ένα στιγμιότυπο πριν από την ομιλία Κασσελάκη, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο συνέδριο και επέλεξε να μην χαιρετίσει τον Διονύση Τεμπονέρα και την Ολγα Γεροβασίλη.

Εσωκομματικός πόλεμος για το isyriza

Πεδίο σφοδρής σύγκρουσης ακόμα και μέσα στο Συνέδριο θα είναι η εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιμένει σε ένα υβριδικό μοντέλο: κάλπες και ηλεκτρονικά. Σημειώνεται πως ήδη στα όργανα του κόμματος έχουν προηγηθεί σφοδρές συγκρούσεις, καθώς δεν υπάρχουν διασφαλίσεις για μια αδιάβλητη εκλογική διαδικασία.

Σε αυτή τη φάση, ειδικά που τα κλειδιά του isyriza έχουν περάσει στα χέρια των ανθρώπων της στενής επιρροής του κ. Κασσελάκη, όπως αποκάλυψε και ο γραμματέας του κόμματος, το ζήτημα αναμένεται να αποτελέσει ξανά πεδίο διχασμού και πόλωσης. Για να αποτραπεί σε κάθε περίπτωση ένα φιάσκο με τη διαδικασία, στελέχη υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν έτοιμα όργανα από τις περασμένες εκλογές για να τρέξουν τη διαδικασία, όπως η εφορευτική επιτροπή, που έχει και την εμπειρία να διεξαγάγει διπλές εκλογές στήνοντας κάλπη για πρόεδρο και ΚΕ.

Η παρέμβαση Τσίπρα και οι αντιδράσεις

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα με δήλωσή του και η απόφασή του να μην δώσει τελικά το παρών στο Συνέδριο έβαλε μπουρλότο στο παρά πέντε. Ο πρώην πρωθυπουργός, εν μέσω εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν θα πάει στο Συνέδριο και καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να υπάρχει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Παράλληλα, ζητά να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Τσίπρα συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, σε μια πρώτη αντίδραση, σημείωναν δηκτικά ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται», υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός κινείται με τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπως με τον προκάτοχό του, Αλέκο Αλαβάνο. Μάλιστα τόνιζαν πως η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να παρέμβει «δεν βοηθάει την κατάσταση, την κάνει χειρότερη, με ενδεχόμενο ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον χώρο στον οποίο ο ίδιος ομνύει» και πρόσθεταν πως ο κ. Τσίπρας «τα έβαλε με όλους»: τον Κασσελάκη, τους διαφωνούντες, αλλά και τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ένα τυχόν αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα να μην χρεωθεί και στον ίδιο, αλλά σε όλους τους άλλους. Μάλιστα στο ερώτημα εάν μιλάμε πλέον για ανοικτή σύγκρουση Τσίπρα-Κασσελάκη, σημειώνουν: Είναι αναπόφευκτη σύγκρουση, πάντα υπήρχε, απλώς με ενδιάμεσους εκπροσώπους…». Λίγη ώρα αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του Συνεδρίου απάντησε στον προκάτοχό του αποδεχόμενος την πρόταση για νέες κάλπες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ