Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη προσέλευση και ουρές στις κάλπες -Εχουν ψηφίσει 96.000 άτομα, τα 24.600 είναι νέα μέλη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη προσέλευση και ουρές στις κάλπες -Εχουν ψηφίσει 96.000 άτομα, τα 24.600 είναι νέα μέλη

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και έως τώρα η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα έχουν σχηματιστεί ουρές από τους ψηφοφόρους που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έως τις 16:30 έχουν ψηφίσει 96.000 άτομα, εκ των οποίων τα 24.600 είναι νέα μέλη. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα το 25,6% των ψηφισάντων είναι νέα μέλη που εγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν, καταβάλλοντας και το σχετικό αντίτιμο.

Πάνω από μιάμιση ώρα στην ουρά για την κάλπη -Τι συμβαίνει με τα τάμπλετ

Ενδεικτικό είναι πως στα εκλογικά τμήματα της Νέας Σμύρνης και του Χολαργού η αναμονή για να μπορέσει κάποιος να ψηφίσει ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα. Σημειώνεται πάντως ότι στα εκλογικά κέντρα υπάρχει μόνο ένα τάμπλετ για τη διαδικασία και αυτό προκαλεί έξτρα καθυστερήσεις. Ωστόσο φαίνεται πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοούνται καθώς αρκετοί φεύγουν, αλλά όπως τονίζουν θα επιστρέψουν το απόγευμα για να ψηφίσουν.

Πολιτικά, αυτή η «αιμοδοσία» μένει να φανεί ποιον θα ευνοήσει, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα ψηφίσει μόνο ένα κομματικό ακροατήριο αλλά ένα διευρυμένο σώμα από την κοινωνία.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να έχει αποδοχή εκτός ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και σε όσους δήλωναν ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν. Μάλιστα ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χθες sms σε ψηφοφόρους με εφαρμογή χαρτών για το πού βρίσκονται τα εκλογικά κέντρα. Από την άλλη η Έφη Αχτσιόγλου σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση έχει προβάδισμα στο γενικό κοινό.

Στις 11 το βράδυ ασφαλές αποτέλεσμα

Γύρω στις 11 το βράδυ θα γνωρίζουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο γύρο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις επιλογές που θα γίνουν καθώς οι ρόλοι και το πολιτικό μέλλον του καθενός δεν καθορίζεται από την επόμενη ημέρα της εκλογής προέδρου.

Ο νέος ή η νέα πρόεδρος θα έχει μπροστά του ένα κρίσιμο Συνέδριο για το οποίο κανείς σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να προδικάσει ούτε τη σύνθεσή του ούτε όμως και τις αποφάσεις του για ζητήματα που έχουν ήδη μπει στο τραπέζι με κορυφαίο την ανάδειξη του γραμματέα από τους συνέδρους και όχι από την ΚΕ.

Παππάς: Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία

«Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς, σε ανάρτηση του στο Twitter.
Προσθέτει, δε, ότι θεωρεί αυτονόητο πως εάν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ