Εκτίμηση Δρυμιώτη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Αν στις ευρωεκλογές πιάσει κάτω του 17%, ο Κασσελάκης ή θα φύγει ή θα τον διώξουν

Εκτίμηση Δρυμιώτη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Αν στις ευρωεκλογές πιάσει κάτω του 17%, ο Κασσελάκης ή θα φύγει ή θα τον διώξουν

Για τη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μπει σε μια ιστορική τροχιά διάσπασης, μετά τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος και τις τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε ο πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας, Ανδρέας Δρυμιώτης, στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως εκτίμησε ο Ανδρέας Δρυμιώτης: «Υπάρχουν 3 ορόσημα μέχρι τις εκλογές. Το πρώτο είναι, εάν οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν σοβαρή καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε πιθανόν να έχουμε εσωτερικά προβλήματα. Το δεύτερο είναι το συνέδριο που μπορεί να υπάρξει μομφή εναντίον του Κασσελάκη και το 3ο είναι οι ευρωεκλογές. Αν στις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 17% ή θα φύγει ή θα τον διώξουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει».

Όσο για τις εξελίξεις μετά την εκλογή στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ο Ανδρέας Δρυμιώτης ανέφερε: «Τους αντιπάλους πρέπει να τους σέβεσαι, ξεφτιλίζοντας τους αντιπάλους του κανείς, ξεφτιλίζει και την ιστορία του σχηματισμού. Έχω πει εδώ και 4 χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει το 5%. Η Αριστερά έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται διά της διαιρέσεως. Οι άνθρωπο της Αριστεράς επειδή συζητάνε πάρα πολύ, στο τέλος τσακώνονται».

Δρυμιώτης: Όποιος ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του, ξεφτιλίζει την ιστορία του σχηματισμού

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Σαφώς δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε. Η παρουσία του Κασσελάκη έδειξε ναπολεόντειο χαρακτήρα, τα πουκάμισα έξω, το τίναγμα του ώμου. Τους αντιπάλους πρέπει να τους σέβεσαι, ξεφτιλίζοντας τους αντιπάλους του κανείς, ξεφτιλίζει και την ιστορία του σχηματισμού. Έχω πει εδώ και 4 χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει το 5%. Η Αριστερά έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται διά της διαιρέσεως. Οι άνθρωπο της Αριστεράς επειδή συζητάνε πάρα πολύ, στο τέλος τσακώνονται», είπε αρχικά ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

«Υπάρχουν 3 ορόσημα μέχρι τις εκλογές. Το πρώτο είναι, εάν οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν σοβαρή καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε πιθανόν να έχουμε εσωτερικά προβλήματα. Το δεύτερο είναι το συνέδριο που μπορεί να υπάρξει μομφή εναντίον του Κασσελάκη και το 3ο είναι οι ευρωεκλογές. Αν στις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 17% ή θα φύγει ή θα τον διώξουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει. Υποτίθεται ότι αλλάζεις τον CEO μιας εταιρείας για να βελτιώσει τα αποτελέσματα μιας εταιρείας. Αν δε τα βελτιώσει τότε το κεφάλι αλλάζεις, αυτό κάνουν», συμπλήρωσε ο κ. Δρυμιώτης.

Δρυμιώτης: Βλέπω δημιουργία κόμματος μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τον κ. Δρυμιώτη, «θα πάει κόσμος προς τα εκεί. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται και ο Βαρουφάκης με πάνω από 3,5%, θα ενισχυθεί και το ΚΚΕ. Αυτό που δεν ενισχύεται είναι το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του λόγους δεν "τραβάει". Βλέπω δημιουργία κόμματος μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, αυτό θα επιδιώξει ο Τσακαλώτος που έχει φύγει. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι η Αχτσιόγλου θα μείνει στο κόμμα ως εσωτερική αντιπολίτευση, έτσι ώστε αν υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση εναντίον του Κασσελάκη, να υπάρχει εναλλακτική λύση».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ