Ερντογάν: Με τον Μητσοτάκη θέλουμε βήματα προς θετική κατεύθυνση – Θέλουμε να ξεπεράσουμε το θέμα με τους μουφτήδες

Ερντογάν: Με τον Μητσοτάκη θέλουμε βήματα προς θετική κατεύθυνση – Θέλουμε να ξεπεράσουμε το θέμα με τους μουφτήδες

Στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν «από την άποψη της Ιστορίας είναι δεδομένες οι εμπειρίες μας, και δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Ο κύριος Μητσοτάκης πέρασε από νέες εκλογές, όπως κι εμείς. Ως δυο ηγέτες νικητές των εκλογών θέλουμε να κάνουμε βήματα προς θετική κατεύθυνση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «εγώ από τον ίδιο, το βασικότερο θέμα που του έθεσα είναι σχετικά με τα προβλήματα της Δυτικής Θράκης. Θέλουμε να τα ξεπεράσουμε αυτά… Να ξεπεράσουμε το θέμα με τους μουφτήδες. Και οι πρεσβευτές μας θα κάνουν συναντήσεις, θα κάνουν τις προετοιμασίες όπως και οι υπουργοί Εξωτερικών μας, και αργότερα οι δυο ηγέτες θα συναντηθούμε και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

«Συμφωνεί ο Πούτιν για την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «συμφωνεί μαζί μου» για την παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, η ισχύς της οποίας λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου το βράδυ, δήλωσε επίσης ο Ερντογάν.

«Προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον Πούτιν τον Αύγουστο και συμφωνούμε για την παράταση του διαδρόμου της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Χθες, ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοηθά τα Ηνωμένα Έθνη και την Τουρκία στην προσπάθειά τους να παρατείνουν τη συμφωνία αυτή και είναι ανοιχτή να «διερευνήσει όλες τις λύσεις».

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία μεσολάβησαν τον περασμένο Ιούλιο για την Πρωτοβουλία για τα Σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση που επιδεινώθηκε από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και τον αποκλεισμό λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ