Σε εξέλιξη το «φροντιστήριο» της ΝΔ στους βουλευτές για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε εξέλιξη το «φροντιστήριο» της ΝΔ στους βουλευτές για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ το «φροντιστήριο» στο πρώτο γκρουπ των βουλευτών του κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο που προβλέπει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην οδό Πειραιώς, στον Ταύρο, βρίσκονται οι βουλευτές των οποίων τα ονόματά τους αρχίζουν από Α (έως Κ) για να ενημερωθούν από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, που θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Στη συνάντηση παρευρίσκονται οι αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

Στο πρώτο γκρουπ περιλαμβάνονται τουλάχιστον 10 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τη στάση τους, καθώς θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για λόγους συνείδησης. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Καραγκούνης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, η Άννα Καραμανλή, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Θόδωρος Καράογλου. Επίσης, ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρά τις πιθανές επιπτώσεις για τα μέλη της κυβέρνησης, εμφανίζεται επιφυλακτικός ως προς τις προωθούμενες διατάξεις. Την άρνησή του να παραστεί στη σημερινή διαδικασία δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, παρότι δεν σχετίζεται με τη διαφωνία του για το νομοσχέδιο.

Οι αντιδράσεις στο «γαλάζιο στρατόπεδο» συνεχίζονται. Νωρίτερα, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν νέα πυρά, κυρίως κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ κυβερνητικές πηγές κλείνουν το θέμα.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αντέδρασαν επίσης στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε ότι η αποχή -στην οποία προέτρεψε ο Κ. Μητσοτάκης τους διαφωνούντες- συνιστά κοινοβουλευτική πράξη και υπενθύμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς απουσίαζε το 2015 από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε το "μάθημα" που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ» ανέφεραν συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στους συνεργάτες Σαμαρά, ανέφεραν απλώς: «Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτή τη συζήτηση».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς είναι «πολύ προωθημένο» για τις αντιλήψεις του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ