Γεωργιάδης: «Να γίνουν τακτικοί οι εμβολιασμοί κατά του Covid» -Άγρια κόντρα με «Νίκη» που είναι κατά του εμβολίου

Γεωργιάδης: «Να γίνουν τακτικοί οι εμβολιασμοί κατά του Covid» -Άγρια κόντρα με «Νίκη» που είναι κατά του εμβολίου

Για το εμβόλιο του Covid μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το εμβόλιο για τον Covid πρέπει να φύγει από τη λογική των δόσεων. Ο ιός θα μείνει εδώ, μεταλλάσσεται και οι προηγούμενες δόσεις δεν μας καλύπτουν απολύτως. Θα πρέπει κάθε χρόνο να κάνουμε το εμβόλιο κατά covid. Όχι την ίδια εποχή όπως της γρίπης αλλά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου».

Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής την άποψη του συστηματικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, ο υπουργός Υγείας, διευκρίνισε πως από τους 1000 θανάτους ασθενών που προήθλθαν από επιπλοκές του covid, οι δύο ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς και τη δυνατότητά τους και την ειδίκευσή τους στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, τόνισε πως έχουν παραδοθεί τα πρωτόκολλα εμβολιασμού σε φαρμακεία. «Θα εκπαιδευτούν οι φαρμακοποιοί. Θα υπάρχει αναμονή μετά τον εμβολιασμό μέσα στο φαρμακείο όπως στα εμβολιαστικά κέντρα. Δεν θα γίνεται ανεξέλεγκτα. Πρώτα θα συμφωνηθούν τα πρωτόκολλα. Αυτό θα εγκριθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία. Η ασφάλεια των ανθρώπων είναι το πρωτεύον», είπε.

Νίκη: «Το κάνετε για ψήφους, είστε δημαγωγός»

Απαντώντας σε έτερη ερώτηση του βουλευτή της Νίκης, Ν. Παπαδόπουλου που αμφισβήτησε τα εμβόλια κατά του κόβιντ επικαλούμενος θάνατο επαγγελματία αθλητή, ο κ. Γεωργιάδης σήκωσε τους τόνους.

«Είμαι ένας ταπεινός βιβλιοπώλης και όχι γιατρός χειρουργός όπως εσείς. Έχετε διαβάσει εσείς κάποια μελέτη ότι ο θάνατος του αθλητού συνδέεται με το εμβόλιο κατά του covid; Όχι τι πιστεύετε, αλλά αν έχετε μελέτη. Αν δεν έχετε, α, δεν έχετε. Τότε λαϊκίσατε», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε «όταν έρχεστε στη Βουλή, θα αφήνετε έξω τα συνωμοσιολογικά σας σενάρια και τους λαϊκισμούς».

«Είναι ντροπή, θα έπρεπε να σας πάρουν πίσω το πτυχίο. Να έρχεσαι στη Βουλή και να αποδίδεις αίτιο θανάτου, αποδεικνύει ότι η σχέση σας με την επιστήμη είναι μηδενική. Και το κάνατε για τον πιο χυδαίο λόγο, για ψήφους. Ένας απλός δημαγωγός είστε!». Πρόσθεσε επίσης ότι «καλό να κάνει πλάκα η ΝΙΚΗ, να πάρετε και καμιά ψήφο, γιατί όπως βλέπω τις δημοσκοπήσεις, πάτε για φούντο», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ