Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από την Ξάνθη: Η ιστορία δεν αλλάζει βάφοντας με κόκκινο χρώμα περιοχές που ήταν πάντα γαλάζιες

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από την Ξάνθη: Η ιστορία δεν αλλάζει βάφοντας με κόκκινο χρώμα περιοχές που ήταν πάντα γαλάζιες

Έκανε εκτενή αναφορά στην κυβερνητική πολιτική στα εθνικά θέματα και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων


Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης– Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κωνσταντίνος Μπένης».

«Σκοπός μας είναι να γίνουμε Ευρώπη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του.

«Τέσσερα χρόνια τώρα θεμελιώνουμε την χώρα που θέλουμε. Εχουμε χτίσει τους πρώτους ορόφους και προσπαθούμε να ολοκληρωθεί αυτή η αναγέννηση που θέλουμε για να κατακτήσει η Ελλάδα την θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη. Γι’ αυτό λέμε «ναι» σε μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή και «όχι» στο «δεύτερη φορά στη συμφορά», επισήμανε.

«Είναι παρελθόν όσοι δεν έβλεπαν σύνορα στη θάλασσα»

«Η χώρα ξέφραγο αμπέλι είναι παρελθόν, όπως παρελθόν είναι όσοι δεν έβλεπαν σύνορα στη θάλασσα», τόνισε και επισήμανε πως «ο φράχτης στον Έβρο συνεχίζεται να απλώνεται παρά τη λυσσασμένη αντίδραση όσων τον πολεμούν».

Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στην κυβερνητική πολιτική στα εθνικά θέματα και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα Rafale που αποκτήθηκαν και τις φρεγάτες Behlara που είναι υπό κατασκευή (αναμένονται από το 2025).

«Η στρατηγική συμμαχία μας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία είναι ιδιαίτερης σημασίας ακόμη και για την Θράκη» σημείωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η χώρα έχει ξεκινήσει θαλάσσιες έρευνες για τον «φυσικό μας πλούτο».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας, τόνισε τον ρόλο που διαδραματίζει ο Έβρος στην ασφάλεια της χώρας.

«Τα καταφέραμε, τα σύνορά μας έμειναν απόρθητα», επισήμανε. «Είναι παρελθόν όσοι δεν έβλεπαν σύνορα στη θάλασσα», είπε.

Στη συνέχεια μίλησε για τα ελληνοτουρκικά απευθύνοντας μήνυμα προς την Τουρκία, με αφορμή τον χάρτη που παρουσιάστηκε στην προεκλογική καμπάνια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρουσίαζε ελληνικά νησιά με κόκκινο χρώμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ιστορία δεν αλλάζει και δεν παραχαράσσεται, βάφοντας με κόκκινο χρώμα περιοχές που ήταν, είναι και θα είναι γαλάζιες».

«Είμαστε απρόθυμοι να αποδεχτούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», επισήμανε.

«Η εθνική μας οικονομία έχει αναβαθμιστεί 12 φορές»

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την τετραετία 2023-2027, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

«Δεν κάνω πόντο πίσω ώστε να υπάρχει αξιολόγηση παντού», αναφερόμενος στην κυβερνητικό πολιτικό στον δημόσιο τομέα. Ενώ υπογράμμισε πως μέχρι το 2027 το Δημόσιο θα είναι 100% ψηφιακό, σημειώνοντας πως «αυτό που βλέπετε με το gov.gr είναι μόνο η αρχή».

Αναφερόμενος στην οικονομία, σχολίασε πως «εγγυώμαι ότι θα αποκτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023».

«Η εθνική μας οικονομία έχει αναβαθμιστεί 12 φορές», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει όλους τους πολίτες.

Έκανε ακόμα λόγο για τα βήματα που αφορούν νέες επενδύσεις και την καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή του Έβρου.

«Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί και θα ολοκληρωθεί», τόνισε, μιλώντας για την μεταναστευτική πολιτική.

«Αυτό δεν είναι ανοχή, αυτό πρόκειται περί ενοχής», είπε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25-ΚΚΕ. «Χρειαζόμαστε καθαρή λύση στην ηγεσία» , επισήμανε.

Δείτε την ομιλία

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ