ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καρανίκας χτυπάει το κουδούνι στο σπίτι του Γεωργιάδη: «Άδωνι, Νίκος» -Το σπαρταριστό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Από πολλούς χαιρετίστηκε ως γενναιότητα η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης 'Αδωνι Γεωργιάδη να αναγνωρίσει ότι ήταν λάθος της ΝΔ, το 2018, να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης έκανε και ειδική αναφορά στον Νίκο Καρανίκα, τον τότε συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, και τηλεφωνική «συγγνώμη» εισέπραξε ο Νίκος Καρανίκας, θερμός υποστηρικτής του νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη, από τον Αδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. «Μου τηλεφώνησε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης και μου ζήτησε συγγνώμη. Το νομοσχέδιο το δικό μας για την κάνναβη το ψήφισε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ λέει ότι τώρα κατάλαβε τι ακριβώς σηματοδοτούσε αυτό το νομοσχέδιο και για τους ασθενείς αλλά και για την οικονομία. Πρόκειται για 250 δισ. επένδυση σε 5 χρόνια και θα πρέπει να είναι κάποιος πολιτικά κομπλεξικός για να πει ''όχι''. Εμείς δεν είμαστε, δεν κάνουμε μικροπολιτική και γι' αυτό βοήθησα και στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει αυτό που σε άλλες χώρες δίπλα μας είναι ήδη κεκτημένο», είπε.

Τα θερμά λόγια του κ. Γεωργιάδη για τον Νίκο Καρανίκα, η τηλεφωνική «συγγνώμη» και οι εκ των υστέρων εξηγήσεις σχολιάστηκαν από πολλούς, θετικά και αρνητικά, και αρκετοί εξεπλάγησαν από την μεταστροφή του υπουργού Ανάπτυξης. Ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης έβαλε τη δική του πινελιά στο ζήτημα, με ένα σκίτσο που δημοσιεύτηκε στο Protagon. Σε αυτό, ο Νίκος Καρανίκας χτυπάει, με οικειότητα, το κουδούνι στην πόρτα του υπουργού Ανάπτυξης, σαν να έχουν γίνει φιλαράκια, και λέει: «Άδωνι, Νίκος! Να ανέβω να δούμε μαζί Μενεγάκη;», αφού όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, στο παρελθόν, παρακολουθούσε φανατικά τις εκπομπές της παρουσιάστριας και την εκθείαζε.
petroulakis.png

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS