Μητσοτάκης από Παρίσι: Ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα [Βίντεο]

Μητσοτάκης από Παρίσι: Ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα [Βίντεο]

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO


Το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο τα Γλυπτά να επανενωθούν με το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής που βρίσκεται στην Αθήνα.

agalma 1

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Λονδίνο να επανενωθούν με το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκεται στην Αθήνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ζήτησε διάλογο για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή από αυτή για την επιστροφή του τμήματος που λείπει και την επανένωση Γλυπτών του Παρθενώνα, στη γενέτειρά τους, την Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε ένα κομβικό βήμα από την Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης.

agalma 2
Για πρώτη φορά υιοθετήθηκε απόφαση που αναγνωρίζει ότι η υπόθεση δεν αφορά τη συνεννόηση μεταξύ Μουσείων, αλλά έχει διακυβερνητικό χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, η υποχρέωση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αφορά την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ