Μητσοτάκης για αποπομπή Πνευματικού: Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την πρόσβαση κάθε πολίτη στην καλύτερη θεραπεία

Μητσοτάκης για αποπομπή Πνευματικού: Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την πρόσβαση κάθε πολίτη στην καλύτερη θεραπεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Αιδηψό, ανακοίνωσε ότι  ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Αιδηψό.

Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα, δεν αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια καθώς έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα, κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί.

Νωρίτερα ο Σπύρος Πνευματικός, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες και τους ασθενείς, είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη, κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της ΝΔ και τα όργανα του κόμματος. «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά», ανέφερε καταλήγοντας στην ανάρτησή του.

Η δήλωση Πνευματικού που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων

Χθες είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη στον Σπύρο Γραμματικό κατά το οποίο του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τα όσα είχε πει χθες το πρωί σε συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Πνευματικός είχε περιγράψει περίπου ως οικονομικά ασύμφορο το να ξοδεύονται λεφτά για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

Μετά το τηλεφώνημα Μαρινάκη υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση λέγοντας ότι τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν.

Νωρίτερα σήμερα ο Θάνος Πλεύρης, τέως υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για προσωπική ιατρική προσέγγιση του κ. Πνευματικού, αναφέροντας ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση της ΝΔ ακολούθησαν το μοντέλο της πλήρους πρόσβασης σε όλες τις θεραπείες για τους ασθενείς και σημειώνοντας πως πραγματική κοινωνική πολιτική είναι ότι αυτή τη στιγμή
πηγαίνουν κλιμάκια γιατρών στα σπίτια 80 ογκολογικών ασθενών.

Η δήλωση του κ. Πνευματικού είχε προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με την Αθηνά Λινού του ΣΥΡΙΖΑ να τη χαρακτηρίζει τρομακτική και να αναφέρει ότι η δήλωση αυτή αποκαλύπτει το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία. Σε ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για νεοφιλελεύθερη δυστοπία και για αποκάλυψη κρυφής ατζέντας της ΝΔ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS