Μητσοτάκης: Από 1 Ιανουαρίου 2024 τίθεται σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Μητσοτάκης: Από 1 Ιανουαρίου 2024 τίθεται σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Σε προγραμματικές δηλώσεις διάρκειας 60 λεπτών προχωρά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας στόχο να ξεδιπλώσει το όραμά του για την Ελλάδα του 2023.

Κατά την έναρξη των δηλώσεων του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους της νέας κυβερνητικής τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του η νέα κυβέρνηση να «είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «στην αφετηρία της νέας νομοθετικής περιόδου θέλω να εκφράσω την ακλόνητη θέλησή μου η νέα διακυβέρνηση να εκπληρώσει στο ακέραιο τις προσδοκίες των πολιτών. Οφείλουμε να είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου έκλεισε έναν πολυετή κύκλο καθυστέρησης. Οι πολίτες μας ζήτησαν να προχωρήσουμε γρήγορα και πιο τολμηρά στις μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω το δικαίωμα να διαψεύσω τις προσδοκίες τους. Η Ελλάδα του 2023 είναι μία χώρα πιο ανθεκτική, με μια κοινωνία πιο ενωμένη με ένα κράτος πιο στέρεο. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας. Οι στρεβλώσεις για να διορθωθούν χρειάζονται τουλάχιστον δύο κυβερνητικές θητείες. Η ανεργία μειώνει με ταχείς ρυθμούς, τους πιο ταχείς στην Ευρώπη. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, αλλά η διεθνής ακρίβεια ροκανίζει αυτές τις αυξήσεις».

«Η Ελλάδα του 2023 είναι μια χώρα πιο ανθεκτική και μια κοινωνία πιο ενωμένη και πιο αισιόδοξη»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη τετραετία και τα αποτελέσματα τους. «Η Ελλάδα του 2023 είναι μια χώρα πιο ανθεκτική και μια κοινωνία πιο ενωμένη και πιο αισιόδοξη», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι « οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας».

Έπειτα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να αντιμετωπίσει και να βελτιώσει στη χώρα την τετραετία 2019-2023. Αναφερόμενος στην ανεργία ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «στηρίξαμε το διαθέσιμο εισόδημα, ωστόσο οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί».

Για τη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική, ο πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έως το τέλος του έτους και την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του μνημονίου, αλλά και πρωτογενή πλεονάσματα, μείωση του δημόσιου χρέους, υποχώρηση της ανεργίας στο 8% μέχρι το τέλος της τετραετίας και μείωση των ανισοτήτων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την επέκταση του market pass και τόνισε ότι πλέον θα είναι μόνιμο μέτρο το youth pass των 150 ευρώ για τους νέους, με πρώτη καταβολή τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, από 1η Ιανουαρίου του 2024 θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με οριζόντιες αυξήσεις, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμα, ανακοίνωσε την πρόσθετη μείωση φόρου 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά, νέα μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για σπίτι ασφαλισμένο από φυσικές καταστροφές, μόνιμη απαλλαγή δικαιούχων ΕΚΑΣ από συμμετοχή στις φαρμακευτικές δαπάνες.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κάτι που θα τους ευχαριστήσει».

«Όσοι συνταξιούχοι θέλουν να εργάζονται δεν θα βλέπουν την σύνταξή τους μειωμένη κατά 30%» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Παραγωγική Ελλάδα σημαίνει καλύτερες αμοιβές» σημείωσε και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι στο τέλος της τετραετίας ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά μία μονάδα και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην μετατροπή της Ελλάδας σε ένα «απέραντο εργοτάξιο» κάνοντας λόγο για την ολοκλήρωση του μετρό Θεσσαλονίκης, την εξάπλωση του μετρό Αθήνας, τους δρόμους που ολοκληρώνονται σε όλη τη χώρα, τη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού και όχι μόνο.

«Σκοπός μας είναι το ΕΚΑΒ να μπορεί να ανταποκρίνεται σε 7 με 10 λεπτά»

Μιλώντας για την κοινωνική Ελλάδα αναφέρθηκε στην παιδεία και τους αδύναμους ενώ στη συνέχεια έδωσε ιδιαίτερη βάση τα έργα που αφορούν την Υγεία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα γίνουν «10.000 προσλήψεις σε βάθος τετραετίας και αυτό ισχύει στ. ακέραιο». «Συγκροτούμε ομάδα από 250 διασώστες που θα προηγούνται των ασθενοφόρων και θα δίνουν τις πρώτες βοήθειες», πρόσθεσε. Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της Υγείας τόνισε ότι αυτή την τετραετία αναμένεται να ολοκληρωθεί. «Σκοπός μας είναι το ΕΚΑΒ να μπορεί να ανταποκρίνεται σε 7 με 10 λεπτά» σημείωσε και μίλησε για επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους πολίτες για όλα τα βασικά νοσήματα, με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία συμβουλευτικών δομών περίθαλψης για ζητήματα ψυχικής υγείας.

Για τη δημόσια Παιδεία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι σύντομα όλοι οι μαθητές από Πέμπτη δημοτικού θα διδάσκονται με τους διαδραστικούς πίνακες. Για τα προβλήματα στα κτίρια που στεγάζονται τα σχολεία ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το φθινόπωρο θα ξεκινήσει μια μελέτη για ένα εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων της χώρας».

H ομιλία του πρωθυπουργού

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ