Mητσοτάκης στην εκδήλωση της Google: Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο για την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης

Mητσοτάκης στην εκδήλωση της Google: Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο για την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης

Στην επετειακή εκδήλωση της Google για τα 15 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε συζήτηση με τον Yossi Matias, Google Vice-President Engineering and Research, σχετικά με τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά συνεχάρη την Google για τα 15χρόνια παρουσία της στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Γιόσι Ματίας και τη γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στον τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να βοηθούνται οι επιχειρήσεις, και τόνισε ότι πρέπει να «γίνουμε παραγωγοί, όχι μόνο καταναλωτές τεχνολογίας».

Αναφερόμενος στις ευρύτερες διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ρόλο ρυθμιστή. «Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας επίσης σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.«Ποτέ δεν διστάσαμε να συνεργαστούμε με μεγάλες εταιρείες για να λύσουμε προβλήματα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τέλος των δηλώσεων του ανέφερε επίσης ότι: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google».

Δείτε βίντεο:

Google: Στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο στη Λένορμαν η εκδήλωση

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο στη Λένορμαν. Στελέχη της Google σε συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους επανεπιβεβαιώσαν την επένδυση που ανακοινώθηκε 14 μήνες πριν για τη δημιουργία data center στην χώρα μας σε ορίζοντα τριετίας. Το κέντρο όπως είπαν θα γίνει στην Αθήνα.

Στην επετειακή εκδήλωση της Google παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης κ.α.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ