Οι επενδύσεις της Google στην Ελλάδα εν αναμονή του data center -Παρουσία Μητσοτάκη σε εκδήλωση του τεχνολογικού κολοσού

Οι επενδύσεις της Google στην Ελλάδα εν αναμονή του data center -Παρουσία Μητσοτάκη σε εκδήλωση του τεχνολογικού κολοσού

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα εκδήλωση για τα 15 χρόνια της ελληνικής θυγατρικής του τεχνολογικού κολοσσού της Google στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Amazon, αλλά και η Google έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα, με τη χώρα μας θα είναι μία από τις λιγοστές παγκοσμίως -εκτός της Βορείου Αμερικής- όπου θα έχουν τοπική παρουσία με υποδομές οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές παροχής υπηρεσιών cloud.

Η επένδυση της Google στην Ελλάδα θα δημιουργήσει 19.400 νέες θέσεις εργασίας

Πριν από περίπου ένα χρόνο στην παρουσίαση της επένδυσης της Google στην Ελλάδα η πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox Martin, στην ομιλία της τόνισε πως σύμφωνα με τη σχετική μελέτη η επένδυση θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ. δολ. στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία πάνω από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

«Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια με την Ελλάδα, είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και στο μέλλον», είχε αναφέρει.

Το σχέδιο της Google

Το πολυεπίπεδο επενδυτικό σχέδιο τόσο σε υποδομές cloud όσο και σε δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης, ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων αναμένεται να ενισχύει έτι περαιτέρω το ψηφιακό προφίλ της χώρας μας, που μέσα από ένα πλέγμα μεγάλων επενδύσεων σε υποθαλάσσια καλώδια και data centers θα εξελιχθεί σε «ψηφιακή πύλη» της Ε.Ε.

Το σχέδιο έχει ως αιχμή τη δημιουργία νέων υποδομών Google cloud στη χώρα μας, με το οποίο πλέον η Google θα αναβαθμίσει τις ταχύτητες και τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα στους πελάτες της μέσα από το πλέγμα των υπηρεσιών της.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS