Νέα Κυβέρνηση: Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των νέων υπουργών

Νέα Κυβέρνηση: Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των νέων υπουργών

Ορκίστηκαν το μεσημέρι από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τα μέλη της νέας κυβέρνησης παρουσία του πρωθυπουργού και της ΠτΔ.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου, που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ακολούθως οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κατευθύνθηκαν στα υπουργεία που αναλαμβάνουν για τις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΕΞ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο νέος ΥΠΕΞ της χώρας, μαζί με τους υφυπουργούς Γιώργο Κώτσηρα, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Κώστα Φραγκογιάννη, παρέλαβαν από τον Βασίλη Κασκαρέλη.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κασκαρέλη όσο και τον Νίκο Δένδια, ενώ σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, «ένα υπουργείο θεσμό από την ίδρυση του ελληνικού κράτους».

«Το έργο μας δεν μπορεί να πετύχει αν δεν στηριχθεί από το διπλωματικό σώμα, προσβλέπω στη συνεργασία αυτή. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στοχεύει στην περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα. Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Παραλαβή-Παράδοση στο ΥΠΕΣ

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα».

Όπως αέφερε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη τετραετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και στις προσλήψεις, μεταξύ άλλων.

«Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος για τον πολίτη» υπογράμμισε.

Μαζί της ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Θεόδωρος Λιβάνιος και οι υφυπουργοί Στάθης Κωνσταντινίδης και Βιβλή Χαραλαμπογιάννη.

Παραδοσή-παραλάβη στο υπουργείο Αμυνας

Νέο πόστο για τον Νίκο Δένδια ο οποίος ανέλαβε υπουργός Εθνικής Αμυνας. Δίπλα του παραμένοντας στο πόστο του ως υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς και σε νέο ρόλο πλέον ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας

 

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Υγείας

 

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Μεταφορών

 

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Τη δέσμευσή του για πλήρη αναδιαμόρφωση του υπουργείου Παιδείας τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αναλαμβάνοντας τα ηνία του μετά την ορκωμοσία.

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο με απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δεν θα σας ταλαιπωρεί».

 

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

 

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού

 

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού

Όλγα Κεφαλογιάννη και Έλενα Ράπτη παρέλαβαν από την Ιωάννα Δρέττα το υπουργείο Τουρισμού με την κυρία Κεφαλογιάννη να μην κρύβει τη συγκίνησή της που επέστρεψε στο συγκεκριμένο υπουργείο. «Επιστρέφω σε ένα χώρο για να υπηρετήσω με όλες τις δυνάμεις τον πιο κρίσιμο, παραγωγικό και δημιουργικό τομέα της ελληνικής οικονομίας» τόνισε και πρόσθεσε: «Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής αλλά ομαδικής δουλειάς» σημείωσε, τονίζοντας ότι «ο τουρισμός θέλει να κρατάς γερά το τιμόνι».

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Γιάννης Μπούγας αμέσως μετά την ορκωμοσία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Ο κ. Φλωρίδης επιστρέφει σε κυβερνητικό σχήμα μετά από 19 χρόνια σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, σε μια μετεγγραφή που συμβολίζει τη διεύρυνση της ΝΔ στο Κέντρο.

Η παράδοση-παραλαβή στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε άλλο πόστο πλέον, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με τους υφυπουργούς του Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση παρέλαβαν από τον υπηρεσιακό υπουργό. Χαρούμενοι και συγκινημένοι, με τον νέο υπουργό να παρουσιάζει εν συντομία τους στόχους του νέου του πόστου.

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Τα ηνία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Βασίλης Κικίλιας. Δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από την προστασία των πολιτών και της ανθρώπινης ζωής, είπε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την παραλαβή της ευθύνης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Υπόσχομαι πολλή και σκληρή δουλειά και λίγα λόγια», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας: «Έχω την απαίτηση για επαγγελματισμό και δουλειά γιατί αυτό το υπουργείο, στο οποίο είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι, καθώς είναι μεγάλη η τιμή που μου κάνει ο πρωθυπουργός, αφορά αυτό που λέει και το όνομά του, την Πολιτική Προστασία και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών, φυσικά των δασών μετά, φυσικά των περιουσιών, αλλά κυρίως και πάνω από όλα της ανθρώπινης ζωής».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ