Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στις πολυεθνικές: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία - Ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στις πολυεθνικές: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία - Ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός

Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας της κυβέρνησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα

«Οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή. Αφορά προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως οδοντόκρεμες, καθαριστικά σπιτιού, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά. Για το βρεφικό γάλα είναι παντελώς αδικαιολόγητο. Εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους», είπε ο πρωθυπουργός.

Σε δήλωση κατά την διάρκεια σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για διαρκή μάχη για εντονότερο ανταγωνισμο που θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβουν οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία.

σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση βάζει πλαφόν 7% στο εμπορικό κέρδος των πολυεθνικών για τις τιμές του βρεφικού γάλακτος.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή. Αφορά προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως οδοντόκρεμες, καθαριστικά σπιτιού, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά».

Ειδικά για το βρεφικό γάλα είπε ότι «είναι παντελώς αδικαιολόγητο». «Εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απιστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός», τόνισε στην εισήγησή του κατά τη σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «δεν γίνεται προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται πολύ πιο ακριβά στην Ελλάδα».

«Είναι αδικαιολόγητο οι τιμές στην Ελλάδα να είναι πιο ακριβές» συνέχισε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε μέτρα για προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως καθαριστικά, οδοντόκρεμες, βρεφικές πάνες και οπωροκηπευτικά. Στο βρεφικό γάλα θα μπει πλαφόν.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά - δύσκολοι έλεγχοι- μας έχουν βοηθήσει πολύ, τους μηχανισμούς της αγοράς και τα νέα μέτρα, έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης».

«Στόχος μας είναι η διόρθωση των στρεβλών εμπορικών πρακτικών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε τα νέα μέτρα αφορούν την αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων στην ελληνική αγορά.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα δοθεί συνέντευξη από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ