Novartis-Αδωνις Γεωργιάδης: Φυσικός αυτουργός η Τουλουπάκη, ηθικός ο Παπαγγελόπουλος -Νέες διώξεις σε 17 άτομα

Novartis-Αδωνις Γεωργιάδης: Φυσικός αυτουργός η Τουλουπάκη, ηθικός ο Παπαγγελόπουλος -Νέες διώξεις σε 17 άτομα

Πέντε ώρες παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, δίνοντας κατάθεση για το στήσιμο της σκευωρίας της Novartis.

Ο κ. Πικραμμένος, για τον οποίο η έρευνα έχει αρχειοθετηθεί, έκανε λόγο για οργανωμένη δίωξη σε βάρος πολιτικών προσώπων που κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της δικαιοσύνης και έθεσε σε κίνδυνο το δημοκρατικό πολίτευμα.

«Έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς η ιστορία αυτή δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και τη σκαρφίστηκαν και έτσι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, οπότε πρέπει με υπομονή να περιμένουμε την ετυμηγορία της», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αποχωρώντας από τον Άρειο Πάγο.

Καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Αυτήν την ώρα ενώπιον της ανακρίτριας Κ. Αλεβιζοπούλου καταθέτει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, για τον οποίο η έρευνα της Εισαγγελέως Τουλουπάκη παραμένει ανοιχτή. Ο κ.Γεωργιάδης προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο μίλησε για τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών με ηθικό αυτουργό τον Δ.Παπαγγελόπουλο και φυσικό αυτουργό την Ε. Τουλουπάκη.

«Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κας Ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό κατά τη γνώμη μου την κα Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κ.Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον συνέλθει», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος συμπλήρωσε: Η ανακρίτρια του συνταγματικού συμβουλίου ερευνά μια πολύ σκοτεινή υπόθεση στο χώρο της πολιτικής και της δικαιοσύνης και ευχόμεθα να φωτίσει αυτήν και μετά να ακολουθήσει η νέμεσις.

Νέες διώξεις σε γιατρούς και στελέχη της Novartis
Την ίδια ώρα η επικεφαλής της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα της, καθώς δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί το ΦΕΚ για την αντικατάστασή της, προχώρησε στην άσκηση νέας κακουργηματικής δίωξης για την υπόθεση Novartis.

Η δίωξη στρέφεται κατά οκτώ στελεχών της ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΕΛΛΑΣ για το αδικήμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από κοινού και κατ'εξακολούθηση, το οποίο προέρχεται από πράξεις χρηματισμού, και σε βάρος επτά ιατρών για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας μπήκαν δέκα προγράμματα της Novartisτης περιόδου 2008 - 2015 μέσω των οποίων διακινήθηκαν μίζες με τις μεθόδους των συμβουλευτικών υπηρεσιών, κλινικών μελετών και καθοδηγούμενης συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η έρευνα ήταν «ώριμη» από τον Σεπτέμβριο του 2019, ωστόσο λόγω σημαντικών δικονομικών ζητημάτων και αλλεπάλληλων προσφυγών των εμπλεκομένων προσώπων, πρόσφατα ελήφθησαν εξηγήσεις από τους υπόπτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2020 και ενώ η προκαταρκτική έρευνα ήταν σε εξέλιξη η δικογραφία εμπλουτίστηκε με τη συμφωνία αναστολής δίωξης και το συμφωνητικό των αμερικανικών αρχών, στο μικροσκόπιο των οποίων είχε τεθεί επίσης η υπόθεση Novartis.

Με την άσκηση των νέων ποινικών διώξεων ολοκληρώνεται η μεγάλη έρευνα για την υπόθεση Novartis από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς. Οι μόνοι φάκελοι που παραμένουν εκκρεμείς είναι εκείνοι που αφορούν τα δύο εναπομείναντα πολιτικά πρόσωπα, Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ