Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα εξετάσει την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου - Νέα μέτρα στήριξης ενάντια στην ενεργειακή κρίση

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα εξετάσει την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου - Νέα μέτρα στήριξης ενάντια στην ενεργειακή κρίση

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βερσαλλίες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό και την οδύνη μου για τις εικόνες που βλέπουμε από την Ουκρανία με θύματα αμάχους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου, που παρεχώρησε μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες.

Σημείωσε ότι στη Σύνοδο εξέφρασε και πάλι το έντονο ενδιαφέρον για τους ομογενείς μας στη Μαριούπολη και τόνισε: «Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι»

Ανέφερε επίσης ότι επισημάνθηκε πως στην Ευρώπη έχουν ήδη καταφθάσει περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες «και δυστυχώς θα υπάρξει μεγαλύτερη ένταση» και σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες από την Ουκρανία και να τους φιλοξενήσει προσωρινά», στεκόμενος στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και επισημαίνοντας ότι η ΕΕ δεν έδειξε ανάλογη στάση, όταν η χώρα μας αντιμετώπιζε την προσφυγική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη η Ευρώπη να απεξαρτηθεί το συντομότερο δυνατό από το ρωσικο αέριο, λέγοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν νέοι προμηθευτές και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου. Παράλληλα, είπε ότι θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να φτάνει φθηνή ενέργεια στους καταναλωτές.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός πρανήγγειλε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ανακοινώσεις για νέο πλέγμα μέτρων στήριξης ενάντια στην ενεργειακή κρίση, με επίκεντρο τα αδύναμα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ