Οικονόμου: Κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές για τον εμβολιασμό των παιδιών

Οικονόμου: Κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές για τον εμβολιασμό των παιδιών

210.000 ραντεβού πρώτης δόσης κλείστηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


Την καθιερωμένη ενημέρωηση συντακτών τύπου πραγματοποίησε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Γιάννης Οικονόμου ο οποίος και έκανε λόγο για τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Σότσι της Ρωσίας με το Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να έχει σχέσεις με τη Ρωσία. «Η Τουρκία προβαίνει σε εμπρηστική ρητορική», ανέφερε κάνοντας λόγο σε όσα είπε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατηγική που χαράζει», ανέφερε για την πανδημία στη χώρα, κάνοντας λόγο για το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Αυξημένη είναι η προσέλευση στους άνω των 60 ετών για εμβολιασμό, συγκεκριμένα 201.000 πρώτης δόσης και 88.000 για τους 60 ετών και άνω.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών. Όπως είπε την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να κλείσουν τα ραντεβού των παιδιών τους υπογραμμίζοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ειδικές κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές έτσι ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά.

Λίγο αργότερα, «απασφάλισε» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές». Μιλώντας για τα σχολεία και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως έχει σημειωθεί μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία. «Οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από το σχολείο είναι απαράδεκτη» είπε και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να εξηγήσει ο Τσίπρας για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε σχολείο».

Αναλυτικά η τοποθέτηση Οικονόμου

Επισκέψεις του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ και τη Ρωσία: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε χθες δύο σημαντικές επισκέψεις σε χώρες της ευρύτερης περιοχής μας: Το Ισραήλ και τη Ρωσία. Τη Τρίτη βρισκόταν στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της φίλης χώρας και συμμετείχε στη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ.

Είναι σημαντικό ότι στο κοινό ανακοινωθέν, με αφορμή τα ενεργειακά, γίνεται αναφορά σε κυριαρχικά δικαιώματα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, καθώς και σε ενεργειακά προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος. Υπογραμμίζεται σχετικά ότι: «Το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος θεωρούν τον ενεργειακό τομέα και, ειδικότερα το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως στέρεα βάση για συνεργασία στην περιοχή, επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού του δικαιώματος όλων των κρατών να ασκούν τα κυριαρχικά δικαιώματά τους στην ΑΟΖ - υφαλοκρηπίδα τους». Υπογραμμίστηκε επίσης η σημασία που αποδίδουν τα κράτη στο σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και στη διαφύλαξη της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Χθες, Τετάρτη ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο Σότσι, όπου συναντήθηκε με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ελλάδα, προσδοκά περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, η ενέργεια. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 40 χρόνια, μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και πολλές δεκαετίες και προφανώς δεσμεύεται από τις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνονται στα δύο αυτά υπερεθνικά όργανα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, σε καμία περίπτωση ότι η Ελλάδα δεν έχει και δεν επιδιώκει να έχει καλές διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία».

Σε ό,τι αφορά την αναζωπύρωση των εντάσεων στην Ουκρανία εξέφρασε την ανησυχία του και τόνισε ότι «μια σύγκρουση στην περιοχή δεν θα έχει νικητή, θα έχει μόνο χαμένους». Επισήμανε ότι «η Τουρκία όχι μόνο προβαίνει σε εμπρηστική ρητορική διαστρεβλώνοντας την ιστορία και τη γεωγραφία, αλλά και σε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και πολλές φορές ναρκοθετούν τη σταθερότητα στην περιοχή». Επανέλαβε σε ό,τι αφορά το Κυπριακό τη θέση μας «για μια βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία θα στηρίζεται στη λογική της μιας διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια νομική προσωπικότητα και μια ιθαγένεια».

Η Κυβέρνηση μας εφαρμόζει ένα σχέδιο ενεργητικής πολύπλευρης διπλωματίας, βάσει του οποίου αναβαθμίζεται η γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, με επιδραστικά πια περιφερειακό ρόλο.

Για πανδημία και τους εμβολιασμούς

Η πανδημία επιμένει σε όλη την Ευρώπη και η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης προκαλεί αυξημένη ανησυχία και προσοχή, ειδικά ενόψει της πολυσήμαντης περιόδου των Χριστουγέννων. Είναι μια περίοδος κρίσιμη θρησκευτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Οι επαγγελματίες, σε όλους σχεδόν τους κλάδους, προσδοκούν εναγωνίως να εργαστούν και είναι χρέος όλων μας, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων, αλλά και με τον εμβολιασμό να μην εμποδίσουμε την λειτουργία της αγοράς και κυρίως να μην θέσουμε σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατηγική που έχει χαράξει για την αντιμετώπιση της πανδημίας δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των όπλων που έχουμε στα χέρια μας:

1ον: Στον εμβολιασμό όσων δεν εμβολιάστηκαν ακόμη, ιδίως μάλιστα των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση, αλλά και στην αναμνηστική δόση όσων ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου.
2ον: Στη συχνή χρήση από όλους -εμβολιασμένους και μη- του testing, προκειμένου να ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή μας, αλλά και για να μη μεταδώσουμε άθελά μας τη λοίμωξη στο περιβάλλον και στους γύρω μας.
Και 3ον: Στην τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας.
Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς είναι γεγονός ότι -μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών- υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες. Αυξημένη είναι και η προσέλευση των συμπολιτών μας για την αναμνηστική δόση μετά την απόφαση η μείωση του χρονικού διαστήματος που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της δεύτερης και της αναμνηστικής δόσης, να πέσει από τους έξι στους τρεις μήνες. Τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201 χιλιάδες ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88 χιλιάδες αφορούσαν τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502 χιλιάδες αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

Σημειώνεται ότι από αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους. Στη πρώτη φάση θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα αποσταλούν κινητά συνεργεία.

Θέλω επίσης να συμπληρώσω ότι από αύριο θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Θεοδωρίδου και η κυρία Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Μείζονος, επίσης, σημασίας σε κάθε περίπτωση είναι η έγκαιρη διάγνωση της νόσησης από τον κορονοϊό και ιδίως ο εντοπισμός ασυμπτωματικών κροσυμάτων. Γι’ αυτό χορηγείται από τις 6 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου ένα δωρεάν self test σε όλους εμβολιασμένους και μη, έτσι ώστε ο καθένας να ξέρει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και, αν νοσεί, να απομονωθεί για να μην μεταδώσει τον ιό στους γύρω του, θέτοντάς σε σοβαρό κίνδυνο το περιβάλλον του.

Η μεγάλη συμβολή των self test στην ανάσχεση της πανδημίας έχει αποδειχθεί με την υποχρεωτική διενέργειά τους στα σχολεία, καθώς επέτρεψε τον έγκαιρο εντοπισμό πολλών ασυμπτωματικών φορέων, στην προστασία του περιβάλλοντός τους και στη συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι καθήκον όλων μας -προς τον εαυτό μας, τους οικείους μας, το ηρωικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ. και τους συνανθρώπους μας ευρύτερα- να βελτιώσουμε την κατάσταση στο επόμενο κρίσιμο διάστημα. Η χαλάρωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος του ιού.

Χρειαζόμαστε μια κοινωνική πανστρατιά υπευθυνότητας και αυτοπειθαρχίας, ώστε να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται το επόμενο διάστημα: Για να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και να αποφορτιστούν οι άνθρωποι από την πίεση των τελευταίων μηνών. Για αυτό είναι επιβεβλημένο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και φυσικά τη δυνατότητα του δωρεάν ελέγχου.

Σχετικά με τα σχολεία, θα ήθελα να σημειώσω ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία κατά περίπου 1.000. Αυτή τη στιγμή μόλις 15 τμήματα από τα 85.000 είναι κλειστά, δηλαδή το 0,01%. Υπογραμμίζεται ότι οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την εκπαίδευση και το σχολείο είναι απαράδεκτες. Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε χθες νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του νοσηρού αυτού φαινομένου με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε αυτή τη διάταξη και για μια ακόμη φορά κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και στο όνομα της άγρας ψήφων βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση. Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της σημερινής του περιοδείας στην Ήπειρο, εκτός από τον ξύλινο και αφοριστικό αντιπολιτευτικό του λόγο να μας εξηγήσει για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε στο σχολείο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Νέα βήματα ψηφιακής μετάβασης

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την εργώδη προσπάθεια που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, ο οποίος είναι το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για την εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η ολοκλήρωση της εθνικής ψηφιακής υποδομής, πέρα από την προαγωγή της εξυπηρέτησης των πολιτών σε όλα τα επίπεδα και της διαφάνειας, είναι το μέσο προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων και δυναμικής προόδου της χώρας.

Στα μεγάλα βήματα που έγιναν προστίθεται ένα ακόμη: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και χορήγησης αντιγράφων των αδειών κυκλοφορίας. Έτσι για τα έγγραφα αυτά οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά θα μπορούν εύκολα να τα έχουν μέσα στον υπολογιστή τους. Σχεδιάζεται παράλληλα, η εφαρμογή Car Wallet, που θα περιλαμβάνει: Δίπλωμα Οδήγησης, Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος, Τέλη Κυκλοφορίας, Πιστοποιητικό ΚΤΕΟ, και όλα τα αντίστοιχα χαρτιά που είναι απαραίτητα.

Η Κυβέρνηση -όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- περιορίζει έτσι τη γραφειοκρατία και την ενδεχόμενη μικροδιαφθορά, η οποία μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από την υφιστάμενη διαδικασία. Η Ελλάδα αλλάζει γρήγορα και βαδίζει με ταχύτητα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προαγωγής του δημοσίου αγαθού.

Δείτε την ενημέρωση όπως πραγματοποιήθηκε

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ