Σήμερα μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλου

Σήμερα μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλου

Στις 12:00 το μεσημέρι ξεκινά στην ολομέλεια της Βουλής μυστική ονομαστική ψηφοφορία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η μυστική ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί προκειμένου οι βουλευτές να αποφανθούν επί της πρότασης των 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου που αφορά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και περιλαμβάνει την εξέταση τριών ακόμη πιθανόν αδικημάτων, την σύσταση συμμορίας την εκβίαση και τη δωροληψία πολιτικού προσώπου.

Στη σημερινή ψηφοφορία θα πάρουν μέρος μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής που συμφωνούν με το αίτημα της διεύρυνσης καθώς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την διαδικασία.

Όμως ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει στο τέλος της χθεσινής του ομιλίας την απόφασή του να αποσύρει την κοινοβουλευτική του ομάδα από την σημερινή ψηφοφορία δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να νομιμοποιήσει το φιάσκο και τον ευτελισμό των διαδικασιών που έχει επιλέξει η κυβερνητική παράταξη. «Είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».

Κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του τέως πρωθυπουργού ανέφεραν ότι είναι πιθανό να οδηγήθηκε εδώ υπό το φόβο διαφοροποιήσεων από βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην μυστική ψηφοφορία.
Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι κάποιοι βουλευτές είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν λευκό ή παρόν στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ότι διαφωνούν με τη στάση απόλυτης κάλυψης που κρατά η ηγεσία του ΣυΡιζΑ απέναντι στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας χθες μετά την ομιλία του κ Τσίπρα στη Βουλή έκαναν λόγο για ένοχη σιωπή του τέως πρωθυπουργού σχετικά με τις καταγγελίες που έκαναν εισαγγελικοί λειτουργοί στην επιτροπή και έθεταν το ερώτημα “τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο υπουργοί του «συζητούσαν», μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις»

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε τόσο στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσο και σε στελέχη του ΣυΡιζΑ οι αποστάσεις που πήρε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από τον Νίκο Παππά όσον αφορά την περίφημη συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου με τον επιχειρηματία Σαμπί Μιωνη και τα καρφιά που έριξε κατά του πρώην υπουργού λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήθελε να συναντηθεί με τον κύριο Μιωνη και αναγκάστηκε να το κάνει γιατί τον πίεζε ο κ. Παππάς. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής: «Στην αρχή αρνήθηκα να συναντηθώ με τον Μιωνή γιατί είχα επηρεαστεί αρνητικά από τα δημοσιεύματα που τον αφορούσαν.
Στις 10 Μαρτίου του 2016 τελικά δέχτηκα να συναντηθούμε επειδή ο κ. Παππάς επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος και την γεωστρατηγική συνεργασία Ελλάδος Ισραήλ.
Η συνάντηση κράτησε μόνο μισή ώρα και όταν έφτασα στο γραφείο του κ. Πάπα ο Μιωνή ήταν εκεί δεν ξέρω πόση ώρα ήταν και τι είχαν συζητήσει. Στη συνέχεια ο Μιωνη σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε να παρέμβουμε σε δικαστικές αποφάσεις γιατί θεωρούσε ότι οι Ελληνες δικαστές και εισαγγελείς είναι σφόδρα αντισημίτες. Εγώ επικαλέστηκα φόρτο εργασίας και επιχείρησα 2- 3 φορές να αποχωρήσω από το γραφείο του κ. Παπά. Όμως εκείνος με απέτρεπε με κρυφά νοήματα και μου ψιθύριζε το όνομα Νετανιάχου».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε ότι σε αυτή τη συνάντηση έθεσε ζήτημα καταβολής χρημάτων προς τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη ως δικαστικά έξοδα.
«Στη μήνυσή του ο κ. Μιωνής αναφέρει πως κατά τη συζήτηση εγώ παρενέβην και του είπα να υπάρχει αναφορά στη συμφωνία που θα λέει: “και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα και που έχει δημιουργήσει”. Την εύλογη απορία μου επιχειρεί να την εμφανίσει ως εκβιασμό. Ο κ. Μιωνής αναφέρθηκε στα δικά του δικαστικά έξοδα και εγώ εύλογα του απάντησα: “εντάξει τα δικά σου έξοδα. Με τα έξοδα του άλλου όμως τι θα γίνει;”»

Οι αναφορές Παπαγγελόπουλου για πρωτο ραντεβού στο Μαξίμού
Σχολιάζοντας τις αναφορές Παπαγγελοπούλου για το πρώτο ραντεβού στο Μαξίμου βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός σκοπίμως δεν αναφέρθηκε στο δεύτερο ραντεβού που αποκάλυψε με επιστολή του στην επιτροπή ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και το οποίο έγινε δύο μήνες μετά το πρώτο δηλαδή στις 15 Μαΐου 2018, στο γραφείο του τότε Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
Σε αυτή την δεύτερη συνάντηση παραβρέθηκε ο κ. Μιωνής, ο κ. Φιλιππάκης, τρίτο πρόσωπο που λειτούργησε ως εγγυητής συμβιβασμού, με θέμα την τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χαρακτήρισε την λειτουργία της προανακριτικής αλλά και την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να διευρύνει το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού ως το μεγαλύτερο φιάσκο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
«Θα είναι και τραγωδία και φάρσα για σας. Τραγωδία θα είναι οι δικονομικοί και πολιτικοί χειρισμοί σας και φάρσα τα πενιχρά αποτελέσματά τους. Αφού έχετε βρει κατηγορούμενο, δεν θα κολλήσετε στην έλλειψη κατηγορητηρίου. Θα το κατασκευάσετε, θα το διευρύνετε σε μια -επαναλαμβάνω- πρωτοφανή διαδικασία διεύρυνσης και θα το κατασκευάσετε. Κι αυτό ακριβώς κάνετε σήμερα. Μόνο που από μόνη της αυτή η επιλογή, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση της NOVARTIS».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την αρχή της ομιλίας του στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της όλης υπόθεσης. «Στόχος των εμπαθών κατηγόρων μου δεν ήταν μόνο η εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου. Υπήρχαν και άλλοι στόχοι που είχαν πολύ μεγαλύτερη σημασία για τους κατηγόρους μου. Να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο δεν τόλμησαν, δείλιασαν να συμπεριλάβουν στην έρευνα. Θεώρησαν ότι είναι πολύ πιο ασφαλές να δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα με βιτριολικά σχόλια και υπαινιγμούς του τύπου: «Δεν μπορεί να τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος. Ο Τσίπρας τον έβαλε και τα γνωρίζει όλα.» Κύριοι, αυτό είναι πολιτική ανανδρία».

Ο πρώην υπουργός επέκρινε με σφοδρότητα τους εισαγγελικούς λειτουργούς που κατέθεσαν εναντίον του στην επιτροπή λέγοντας ότι όλα όσα είπαν είναι ψέματα και ότι θα το αποδείξει κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή.

Αναφερόμενος στον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου τον κατηγόρησε ανάμεσα στα αλλά και για την υπόθεση Siemens αναφερόμενος σε διαρροές που είχαν στόχο την Ντόρα Μπακογιάννη και την αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Υπήρχαν διαρροές της υπόθεσης Siemens για να πλήξουν την οικογένεια Μητσοτάκη, στόχος ήταν η κ. Μπακογιάννη που ετοιμαζόταν για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Όμως τα σκάγια πήραν και το σημερινό πρωθυπουργό. Την οργισμένη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα την αποκαλύψω και πως σταμάτησαν οι διαρροές. Υπάρχουν ακόμα μάρτυρες εν ζωή. “Πρέπει να σταματήσει τις διαρροές αυτός ο αλητήριος” ακόμα ηχούν στα αυτιά μου αυτά που είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Παπαγγελόπουλος για Τσατάνη
Για την εισαγγελέα Τσατάνη ανέφερε ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και του εκμυστηρεύτηκε προσωπικά της θέματα για μια πολύ μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο.
«Μου είπε ποιος την πίεσε και γιατί να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι πιέστηκε να επιδείξει σκληρότερη συμπεριφορά να τον προφυλακίσει αλλά ευτυχώς την απέτρεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον οποίο έσπευσε να επισκεφθεί. Το γεγονός αυτό μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και μάλιστα υπάρχουν μάρτυρες για αυτή τη συζήτηση που έκανα. Θα τα αποκαλύψω όταν κληθώ στην επιτροπή και τότε θα δούμε ποιοι παρεμβαίνουν στην δικαιοσύνη ποιοι κατασκευάζουν ενόχους, ποιοι ταλαιπωρούν αθώους ποιοι σκευωρούν απροκάλυπτα και συστηματικά».

Παπαγγελόπουλος για Ράικου
Όσον αφορά την Ελένη Ράικου ο κ. Παπαγγελοπουλος αναφέρθηκε ξανά στο θέμα των εμβασμάτων 5000 ευρώ από την Novartis σε λογαρισμο του συζύγου της. «Αυτά που θα αποκαλυφθούν θα είναι συγκλονιστικά, για ορεκτικό σήμερα θα σας ενημερώσω όπως προκύπτει από την δικογραφία που έχω νομίμως πια όταν παραιτήθηκε η κ. Ράικου είχε ενημερωθεί ότι θα παραλαμβανε τα ονόματα γιατρών που τα έπαιρναν από τη Novartis . Τα σχετικά έγγραφα τα παρέλαβε η κ.Ράικου πριν ακόμα αποχωρήσει από τη θέση της εισαγγελέως διαφθοράς. Η κ.Ράικου ήξερε για τα εμβάσματα και ήξερε ότι δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει. Επειδή είχε τη φωλιά της λερωμένη μετά την παραίτηση της προσπάθησε να διατηρήσει καλές σχέσεις μαζί μου.
Εμένα με έβλεπε κατ ίδιαν δεν χρειαζόταν να μου στείλει μηνύματα συναντηθήκαμε τρεις φορές σε γεύματα 2- 3 ατόμων που δεν ήταν τυχαίες κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά τα προσκάλεσε η ίδια όπως και η ίδια διάλεξε συνδαιτυμόνες πρόσωπα που εμπιστευόταν η ίδια. Ήξερε ότι δε μιλάω ήξερε ότι ήμουν βλάκας και ρομαντικός τώρα όμως θα δουν την αντίδραση του βλάκα και του ρομαντικού».

Πλεύρης για Παπαγγελόπουλο
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην χθεσινή συζήτηση Θάνος Πλεύρης πριν καν ο κ. Παπαγγελόπουλος αφήσει τις αιχμές για τον Νίκο Παππά είχε πει για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν το κόμμα του σκεπτόταν όπως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ζητήσει την διεύρυνση του κατηγορητηρίου και για τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.
«Αν ήθελε η Νέα Δημοκρατία, θα ερχόταν εδώ και θα ζητούσε διερεύνηση του κατηγορητηρίου και για τον κ. Παππά και θα λέγαμε ότι το δεξί χέρι του Τσίπρα είναι σε όλες αυτές τις συναντήσεις. Εμείς όμως έχουμε την εντιμότητα να πούμε ότι όπου βρίσκουμε στοιχεία ζητάμε να προχωρήσει η  υπόθεση. Δε θα μας βόλευε να πούμε ότι είναι και ο κ. Παππάς αφού συμμετέχει σε όλες τις συναντήσεις; Εμείς δεν θέλουμε να στείλουμε στην αγχόνη όπως θα κάνατε εσείς πολιτικά πρόσωπα μόνο και μόνο επειδή κάποιος είπε κάτι».

Λοβέρδος για Παπαγγελόπουλο
Ιδιαιτέρως αιχμηρός στην ομιλία του ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος έκανε λόγο για συμμορία με χαρακτηριστικά σικελικής μαφίας.
«Είχε συσταθεί μία εγκληματική ομάδα με δομή, λειτουργία, μεθόδους και διακριτούς ρόλους που παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές σικελικής μαφίας. Έχουμε τον Δον, έχουμε τους Caporegime, και έχουμε και διάφορα εκτελεστικά όργανα που εκτελούν συμβόλαια θανάτου, πολιτικού, οικονομικού, προσωπικού. Αυτά ήταν τα μέλη της συμμορίας.
Και η χρήση του όρου «συμμορία» είναι απολύτως ορθή και επιβεβλημένη γιατί σήμερα προτείνεται να ερευνηθεί, εκτός όλων των άλλων, και η διάπραξη του εγκλήματος της σύστασης συμμορίας και γνώριζα πάρα πολύ καλά τι έλεγα από τούτο εδώ το βήμα, στις 27 Φεβρουαρίου 2018, όταν έκανα λόγο ανοικτά και καθαρά για «πρακτικές συμμοριτών, αρχισυμμορίτη, κλπ».

Όσον αφορά τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα αίσθηση και σχόλια προκάλεσε η αναφορά του γοα τους προστατευόμενος μάρτυρες αφου αποκαλυψε στοιχεία της ταυτότητας τους λέγοντας ότι είναι στελέχη της Novartis. «Το λέω για να το ακούσουν όλοι εδώ- είναι μεσαία και κορυφαία στελέχη, πρώην και εν ενεργεία, υποπτεύομαι, της Novartis. Επαναλαμβάνω, και εν ενεργεία, υποπτεύομαι, της Novartis. Αυτοί είναι οι μάρτυρες οι προστατευόμενοι».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ