Στα άκρα ο «πόλεμος» εντός ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις, πυρά και απειλές για νέο κόμμα

Στα άκρα ο «πόλεμος» εντός ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις, πυρά και απειλές για νέο κόμμα

Στο «κόκκινο» η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τον Στέφανο Κασσελάκη και με φόντο την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του κόμματος.

Την ίδια στιγμή η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις επιθέσεις της εναντίον της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα στελέχη της ότι όχι μόνο υπονομεύουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και πως ετοιμάζεται να ιδρύσει κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών.

Το… νέο κόμμα

Μάλιστα, πηγές από την Κουμουνδούρου χρησιμοποιούν προς επιχείρημα τους το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα στον ΣΚΑΪ. «Η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο. Σας έβγαλα τίτλο για το πώς θα πρέπει να λέγεται το νέο κόμμα» είχε πει ο Δημήτρης Βίτσας στην πρωινή του συνέντευξη εκτιμώντας ότι «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

«Είναι ώρα αποφάσεων και συλλογικών και ατομικών» ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας λέγοντας ακόμη ότι «υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση». Σημείωσε ωστόσο ότι διασπάσεις ή αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίων ή συνεδριάσεων κομματικών οργάνων δεν έχουν συμβεί.

Η «Ομπρέλα» ψάχνει αρχηγό

Το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Απογευματινής, τα στελέχη της Οµπρέλας θα ανοίξουν την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ µε σκοπό τη δηµιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα κινείται ανάµεσα στο ΚΚΕ και στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευση. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό το εγχείρηµα θα στηριχτεί στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ του 2004, όταν ξεκίνησε ως εκλογική συµµαχία και στη συνέχεια (το 2013) έγινε κόµµα.

Τα στελέχη που έχουν αποφασίσει, δηλαδή η Αννέτα Καββαδία, η Εφη Καλαµαρά, η Κατερίνα Κνήτου, ο Πάνος Λάµπρου, η Χάρις Ματσούκα, ο Ανδρέας Ξανθός, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Φίλης, αναζητούν το πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.

Σύµφωνα πάντα µε τις ίδιες πηγές, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Έφη Αχτσιόγλου θα αποτελούσαν τα ιδανικά πρόσωπα τα οποία θα µπορούσαν να ηγηθούν αυτού του εγχειρήµατος. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν τις επόµενες κινήσεις της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης γύρω από το εγχείρηµα.

Η Έφη Αχτσιόγλου, παρά το στενό πρέσινγκ που δέχθηκε, δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει µία τέτοια πρωτοβουλία. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι µέχρι και την ανεύρεση του προσώπου, το οποίο θα αναλάβει τα ηνία του νέου κόµµατος, θα υπάρξει συλλογική εκπροσώπηση του νέου φορέα.

Για «σαμποτάζ» κάνει λόγο ο Ρήγας

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σήμερα (23/10) στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Οποιαδήποτε λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης δεν έχει νόημα. Δεν ενδιαφέρει την κοινωνία και είναι μακριά από τις ανάγκες της» τόνισε ο Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

Σχετικά με τους «αντιφρονούντες» συντρόφους του, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ό,τι λένε αυτή τη στιγμή, βγαίνουν εκτός πλαισίου, το οποίο έχουμε συνομολογήσει όλοι και ισχύει μέχρι σήμερα».

«Αν έχω μια διαφωνία, ή κάνω στην άκρη ή προσπαθώ να διορθώσω το λάθος που έχει γίνει. Εδώ δεν μιλάμε περί διόρθωσης, εδώ μιλάμε με έναν τρόπο, ο οποίος ουσιαστικά το βασικό άξονα που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ή μια δημοκρατική παράταξη, με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τη σαμποτάρεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν είχε εκλεγεί οποιοδήποτε άλλος η οποιαδήποτε άλλη, θα ήταν ανεκτό;» είπε, ενώ σχολίασε για τον Στέφανο Τζουμάκα πως «ο ίδιος από μόνος του δεν μπορεί να βρίσκεται σε ένα χώρο που νομίζει και πιστεύει ότι είναι έτσι».

«Ζητάω να υπάρχει αυτή η νηφαλιότητα» παρατήρησε και απάντησε σε όσα είπε ο Νίκος Φίλης ότι πρέπει να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας πως «είναι αδιανόητα αυτά τα οποία λέγονται». «Είναι μια ιστορία η οποία φτιάχνεται φαντασιακή» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας ως άψογη τη στάση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, ξεκαθάρισε για τον κ. Κασσελάκη ότι «δεν είπε ότι πρέπει να έχουμε δεκάωρη εργασία», ενώ κάλεσε τον Στέλιο Κούλογλου να παραδώσει την έδρα του. «Η έδρα του κόμματος η οποία είναι μέσα από τον πολιτικό σχηματισμό, όπως το έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης», κατέληξε ο κ. Ρήγας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ