Στις 7 Ιουλίου οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στις 3 Ιουλίου η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής - Εκ νέου υποψήφιος ο Κώστας Τασούλας

Στις 7 Ιουλίου οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στις 3 Ιουλίου η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής - Εκ νέου υποψήφιος ο Κώστας Τασούλας

Το νέο υπουργικό σχήμα που απαριθμεί 63 υπουργούς και υφυπουργούς, αφού ορκίστηκαν αρχίζουν να αναλαμβάνουν και να μελετούν τα χαρτοφυλάκια καθώς σήμερα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επόμενος κοινοβουλευτικός σταθμός η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 7 Ιουλίου και να ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου.

Οι προγραμματικές εξαγγελίες είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς η κυβέρνηση θα λάβει την απαραίτητη ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής από τους 158 βουλευτές που εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία.

Από την Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής του προεδρείου της Βουλής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο και πάλι τον Κώστα Τασούλα, ο οποίος θα κληθεί να ασκήσει μία ακόμη θητεία στην θέση του τρίτου στην τάξη πολιτειακού παράγοντα στην χώρα και να λάβει μια πρώτη γεύση από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της νέας Βουλής.

Όπως έχει δηλώσει ήδη ο πρωθυπουργός οι πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα αφορούν το λεγόμενο «επιτελικό κράτος».

Η διακοπή της Βουλής και τα «πρώτα» νομοσχέδια

Σύμφωνα με πληροφορίες η Βουλή κλείνει -για καλοκαιρινές διακοπές- την Παρασκευή 4 Αυγούστου, για αυτό και η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας έχει σκοπό να φέρει τουλάχιστον 3 νομοσχέδια για ψήφιση μέχρι την λήξη των εργασιών.

Τα προσχέδια των νομοσχεδίων είναι έτοιμα, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι τους συμπεριλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τα νομοσχέδια που θα πάρουν τον δρόμο για την Βουλή αφού παρουσιαστούν και εγκριθούν από το υπουργικό, αφορούν μείωση φόρων, Φοροδιαφυγή, Market pass, και την στήριξη των νέων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ