Μέγαρο Μαξίμου: Παρέλαβε από τον Ιωάννη Σαρμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Πάμε να πιάσουμε δουλειά - Θα συνεχίσω το έργο μου»

Μέγαρο Μαξίμου: Παρέλαβε από τον Ιωάννη Σαρμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Πάμε να πιάσουμε δουλειά - Θα συνεχίσω το έργο μου»

Για δεύτερη φορά ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες τους.

Σε εξέλιξη η τελετή παραλαβής – παράδοσης στον νέο πρωθυπουργό από τον υπηρεσιακό, Ιωάννη Σαρμά.

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Με γοργό ρυθμό «τρέχουν» οι διαδικασίες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης ήδη από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε από χθες το μήνυμα πως «σηκώνουμε τα μανίκια, μας περιμένει σκληρή δουλειά». Aμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαρμάς υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη είπε: «Σας εύχομαι έτσι ακριβώς όπως ορκιστήκατε πριν να υπηρετείτε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Σαρμά για τον άρτιο τρόπο, όπως είπε, με τον οποίο επιτέλεσε τα καθήκοντά του. «Η ζωή», τόνισε, «μας επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια υπόθεση που δεν σταματά ποτέ».

Πρόσθεσε δε ότι «με τρόπο υποδειγματικό περάσαμε την μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δυο εκλογές και ως εκλεγμένος πρωθυπουργός μπορώ να συνεχίσω το έργο μου». Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ακόμα τον κ. Σαρμά ότι έτσι όπως ορκίστηκε στο σύνταγμα θα υπηρετήσει τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού.

Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στην ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης στις 5 το απόγευμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ