Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: Οι πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: Οι πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυτή την ώρα συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια πολύ καλή τουριστική περίοδο στη χώρα αλλά και για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς κρίσεων που αφορούν την πολιτική προστασία, με πολύ δύσκολες πυρκαγιές. Για την πυρκαγιά στον Έβρο είπε ότι ήταν η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη που είχαμε στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια.

Κακοκαιρία Daniel

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έκκληση στους πολίτες να ακούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

«Έχουμε ένα τελείως ακραίο καιρικό φαινόμενο που εστιάζεται στην Μαγνησία και το Βόλο και κάνω έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα χωρίς τη συνεργασία των πολιτών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κλιματική κρίση δεν αφορά το μέλλον, αφορά το παρόν. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για να μας το επιβεβαιώσει, το επιβεβαιώνει δυστυχώς η ίδια η ζωή κι αυτό υποχρεώνει το κράτος με τη συνεργασία των πολιτών να γίνεται όλο και πιο ανθεκτικό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανακοίνωση μέτρων στήριξης για τον Έβρο την Παρασκευή

«Φέτος το καλοκαίρι δοκιμαστήκαμε στο μέτωπο των πυρκαγιών, εκ του αποτελέσματος είναι σαφές ότι δεν τα καταφέραμε όσο καλά θα θέλαμε κι αυτό μας υποχρεώνει να στρέψουμε άμεσα το βλέμμα μας σε πρώτη φάση στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν. Έχω επισκεφθεί τη Ρόδο και τις περιοχές της Αττικής. Την Παρασκευή θα βρεθώ στον Έβρο ώστε να εξαγγείλω άμεσα μέτρα στήριξης που αφορούν πρωτίστως τον πρωτογενή τομέα, αλλά και άμεσα μέτρα αποκατάστασης για την περαιτέρω προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, έτσι ώστε να ξαναδώσουμε στη φύση τη δυνατότητα να αναγεννηθεί με τους δικούς της ρυθμούς».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε ότι «ίσως έχουμε τόσο σημαντική μεταβολή λόγω της κλιματικής κρίσης που δεν ξέρω αν πια θα έχουμε εποχές» κι ότι «όλα όσα ξέρουμε έχουν αλλάξει δραματικά».

«Αυτό που προηγείται είναι η οργάνωση του κρατικού μηχανισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στρατηγικός σχεδιασμός και για την αποκατάσταση των περιοχών, σχεδιασμός για το μέλλον. Είναι πολύ βαρύ το έργο, αλλά πρέπει να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών είναι σημαντικό να υπάρχει και η παροχή κινήτρων για να μπορέσουν οι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο τους να συνεχίσουν να έχουν ζωή. Tόνισε, τέλος, ότι προηγείται η στήριξη των πιο ευάλωτων αλλά και του οικοσυστήματος, που είναι σημαντικό για όλους μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ