ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Έφη Αχτσιόγλου - «Αφορά το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας και ελπίδας»

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Έφη Αχτσιόγλου - «Αφορά το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας και ελπίδας»

Η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε από το Ωδείο Αθηνών την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Η υποψηφιότητα μου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά την Ελλάδα, την Αριστερά και κάθε δημοκρατικό πολίτη», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητας της.

«Αφορά το όραμα μας για μια κοινωνία ισότητας και ελπίδας», πρόσθεσε.

Τα βασικά σημεία της δήλωσης της Έφης Αχτσιόγλου

«Οφείλουμε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις. Να εργαστούμε αποτελεσματικά με επιμονή. Η υποψηφιότητά μου για τη θέση της προέδρου του θέση δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την κοινωνία, την Ελλάδα, την Αριστερά κάθε δημοκρατικό πολίτη. Αφορά το όραμά μας για μία κοινωνία ισότητας, ανθρωπιάς. Αφορά το δικαίωμα στα κοινά αγαθά, στη μόρφωση στην εργασία στην αξιοπρέπεια. Αφορά τους νέους, τις γυναίκες. Την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, θα υποστηρίζει τον εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, αγρότη επιστήμονα και επιχειρηματία.

Για να κάνουμε πράξη το όραμά μας χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεσματικό, σύγχρονο και μεθοδικό και θα ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και θα αξιοποιεί τη δική μας ευφυΐα. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, έχουμε παρακαταθήκη δύο κορυφαίες στιγμές με τον Αλέξη Τσίπρα. Στην κρίση που αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε την χώρα από την κρίση, αλλά και τότε που πήραμε την ευθύνη να διευρύνουμε το ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ένα μεγάλο κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί πολιτικά. Τώρα χρειάζονται πολλά περισσότερα βήματα που θα τα κάνουμε όλα μαζί όχι με το άγχος της προσωπικής δικαίωσης, αλλά με μία νέα σύνθεση για να συγκροτήσουμε μία νέα ταυτότητα. Δεν υπάρχει για εμάς δίλημμα αριστερά ή κέντρο, είμαστε με τους πολλούς. Αύριο να γίνουμε η ρεαλιστική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών. Κατανοώ τη δυσκολία, αλλά υπάρχουν δυνατότητες. Πολλοί έχουν απογοητευτεί. Πιστεύω βαθιά ότι αυτή τη διαδρομή μπορούμε να την περπατήσουμε».

Την ίδια ώρα , φαίνεται πως «έχουν κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Νίκου Παππά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χρήστου Σπίρτζη, ενώ στην κούρσα θεωρείται πιθανόν ότι θα μπει και ο Παύλος Πολάκης.

Ερωτηματικό παραμένει ακόμα η στάση του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος επιμένει στη θέση του για συνέδριο και εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές και προαναγγέλει πρόταση που θα καταθέσει προς ψήφιση στην Κ.Ε.

Τα επόμενα 24ωρα, θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, «κλειδώνοντας» την εισήγηση προς την Κ.Ε.

Αναλυτικά ή δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

Σας ευχαριστώ που ήρθατε,

Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Βρισκόμαστε μπροστά σε στιγμές κρίσιμων αποφάσεων.

Το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών ανέθεσε στα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ κρίσιμες αποφάσεις.

Οφείλουμε να αποτιμήσουμε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ειλικρίνεια τις αιτίες του αποτελέσματος.

Οφείλουμε επίσης να εργαστούμε αποτελεσματικά, με επιμονή, για να δώσουμε εκ νέου την προοπτική ενός ισχυρού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η υποψηφιότητά μου, ωστόσο, για τη θέση της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορά την Ελλάδα, αφορά την κοινωνία.

Αφορά την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχής, αφορά και κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη.

Αφορά την πάγια και κοινή μας επιδίωξη το κοινωνικό ζήτημα να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη.

Αφορά το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας, ανθρωπιάς και ελπίδας για να μην καθορίζονται οι ορίζοντες του καθενός και της καθεμιάς από τις κοινωνικές συνθήκες της γέννησής του.

Αφορά το δικαίωμα στα κοινά αγαθά, το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Αφορά τους νέους ανθρώπους, για να δημιουργούν και να πρωταγωνιστούν στην πατρίδα μας.

Αφορά τις γυναίκες και το αυτονόητο δικαίωμά τους να ορίζουν οι ίδιες τη ζωή τους.

Αφορά την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία, θα υποστηρίζει την προσπάθεια του κάθε εργαζόμενου, ελεύθερου επαγγελματία, επιστήμονα, αγρότη και επιχειρηματία.

Αφορά τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση και τις δυνατότητες που γεννά ο στόχος της πράσινης μετάβασης και της ενεργειακής δικαιοσύνης.

Αφορά τις δυνάμεις του πολιτισμού.

Αφορά τους ανθρώπους που υψώνουν τείχος στη μισαλλοδοξία, στην ομοφοβία, στον ρατσισμό και την άκρα δεξιά.

Για να κάνουμε, όμως, πράξη το όραμά μας για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έναν ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσματικό, σύγχρονο, μεθοδικό, ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, που θα αναδεικνύει τη συλλογική προσπάθεια και θα αξιοποιεί τη συλλογική μας ευφυΐα.

Στη διαδρομή αυτή δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε μαζί μας μία πολύτιμη συλλογική παρακαταθήκη. Δύο κορυφαίες στιγμές υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

Τότε που μέσα στην κρίση αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα της χρεοκοπίας. Το πετύχαμε, όχι χωρίς παραλείψεις ή λάθη, αλλά στηρίζοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Τότε που πήραμε την απόφαση να διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψουμε σε ένα μεγάλο μαζικό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα στη μακρά του πορεία έχει εξελιχθεί πολιτικά. Ξεκινώντας ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, επιλέξαμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που εμπνέονται από τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπεριληπτικής ανάπτυξης και της δημοκρατίας.

Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα.

Βήματα που θα κάνουμε όλοι μαζί όχι με το άγχος της δικαίωσης των προσωπικών διαφορετικών μας διαδρομών ή εμπειριών, αλλά επιτυγχάνοντας μια νέα σύνθεση, ώστε να συγκροτήσουμε μια νέα κοινή ταυτότητα, ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική παράδοση.

Οι αντίπαλοί μας κατασκευάζουν το δίλημμα «προς το κέντρο ή προς την αριστερά;». Δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα για εμάς. Ξέρουμε πολύ καλά με ποιους είμαστε.

Είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο.

Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι να είμαστε η δύναμη της δημιουργικής αντιπολίτευσης, έτσι όπως οι καιροί και οι νέες συνθήκες το απαιτούν.

Ώστε να γίνουμε αύριο η ρεαλιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών.

Κατανοώ τη δυσκολία, όμως υπάρχουν δυνατότητες.

Ξέρω ότι πολλοί έχουν απογοητευτεί, όμως η προσδοκία είναι ζωντανή.

Πιστεύω βαθιά ότι αυτή τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσουμε.

Πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε!

Σας ευχαριστώ

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ