Associated Press: Τι γράφει για την παραίτηση Τσίπρα και την Έφη Αχτσιόγλου

Associated Press: Τι γράφει για την παραίτηση Τσίπρα και την Έφη Αχτσιόγλου

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ανακοίνωσε σήμερα με δηλώσεις του στο Ζάππειο.

Το Reuters, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Bloomberg έκαναν εκτενείς αναφορές στην παραίτηση του κ. Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος.

To Associated Press αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ο οποίος ήταν επικεφαλής του κόμματος από το 2012, αναμένεται να παραμείνει αρχηγός μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχός του από τα μέλη του κόμματος. Κανένα εξέχον μέλος του κόμματος δεν έχει καλέσει δημόσια τον Τσίπρα να παραιτηθεί μετά την εκλογική ήττα, αν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, τον είχε προτρέψει να σκεφτεί τα αποτελέσματα και να “προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες”. Η 38χρονη Έφη Αχτσιόγλου, πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει λάβει υποστήριξη από τμήμα του κόμματος για να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο, αλλά δεν έχει συζητήσει δημόσια τα σχέδιά της.

Σχολιαστές απέδωσαν το κακό εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εν πολλοίς αρνητική εκστρατεία του κόμματος, στην αναβίωση του παραδοσιακά ισχυρού σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ και στην εμφάνιση κομμάτων με επικεφαλής πρώην συμμάχους του Τσίπρα. Έχοντας τις ρίζες τους σε σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια των διεθνών προγραμμάτων διάσωσης 2010-2018, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Σοσιαλιστές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε καμία συμφωνία για πιθανή συνεργασία, παρά την υποστήριξη ορισμένων ανώτερων μελών και στα δύο κόμματα», καταλήγει το Associated Press.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ