Βορίδης: Δεν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη-αγροτών

Βορίδης: Δεν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη-αγροτών

Δεν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης σχολίασε ότι προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, μισογεμάτο το ποτήρι, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις.

Όπως εξήγησε, η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους αγρότες δεν θα γίνει τη Δευτέρα καθώς πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και «να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες».

Ακόμα είπε ότι υπάρχουν αιτήματα που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν και αιτήματα θεσμικά και πολιτικά όπου υπάρχει συναντίληψη αλλά μένει να εξειδικευτούν όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις και η επαναδιαπράγματευση της ΚΑΠ.

Αποφασίζουν την Παρασκευή οι αγρότες για τη σύνθεση της επιτροπής

Το πρωί της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στο δημαρχείο της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αποφασιστούν τα πρόσωπα που θα συνθέσουν την επιτροπή, η οποία θα συναντήσει τον πρωθυπουργό.

Οι αγρότες τονίζουν ότι πάνε στη συνάντηση προκειμένου να ακούσουν λύσεις δια στόματος του κ. Μητσοτάκη.

Το πρωί της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα.

«Ελήφθη η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων και ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα, αλλά αναμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν» είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Οι ανοιχτοί δρόμοι και η ύπαρξη μιας ενιαίας και θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών που διαμαρτύρονται είναι αδιαπραγμάτευτα από το Μέγαρο Μαξίμου, και το μήνυμα αυτό φρόντισε να στείλει ο κ. Μητσοτάκης από το Χαϊδάρι, όπου περιόδευσε χθες. «Είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά, να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους», τόνισε ο πρωθυπουργός. Η εικόνα από τα μπλόκα, προς το παρόν, δείχνει προς διαφορετική κατεύθυνση, χωρίς όμως να εκτροχιάζεται η κατάσταση, με συμβολικούς αποκλεισμούς σε Αλμυρό, Μάλγαρα, Αχαΐα, Θεσπρωτία και στην Αταλάντη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ